Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMRO U MUKAMA

Preminuo slijepi čovjek težak 250 kg koji je godinama živio zatvoren

majka
Krunoslav Petrić/PIXSELL
18.06.2010.
u 11:26

Muškarac je godinama živio doslovno u vlastitom izmetu, nepokretan i slijep. Hitna ga je odvezla na poziv susjeda koji više nisu mogli sušati njegovo zapomaganje.

– Jadni moj sin, jedino moje dijete, umro je sam u bolnici, a meni nisu dali da budem pokraj njega! Kada sam zadnji put bila u posjetu, nije mogao puno pričati, samo mi je rekao da mu se spava i da pođem kući, da se ništa ne brinem.

Nesposoban od rođenja


Kako da se ne brinem, pa brinula sam se o njemu od rođenja jer je oduvijek bio nesposoban. Uvijek sam mu bila na raspolaganju, a posebice nakon što je muž umro. Ako sam katkad nakratko i izašla na ulicu porazgovarati sa susjedima, kad bih se vratila samo bi mi kazao: ‘Majko, dugo te nešto nije bilo.’ Nema govora da je jaukao, zapomagao ili bilo čime bio nezadovoljan. Imali smo, hvala Bogu, novaca, mogla sam mu ispuniti svaku želju – kaže B. R. iz Županje, majka D. R. (43) koji je ovih dana u teškom zdravstvenom stanju, prouzročenom zapuštenošću, smješten u vinkovačku Opću bolnicu.

>> Strava u Županji: Slijepi čovjek težak 250 kg godinama zatvoren u stanu

Umro je, kako se doznaje, zbog zatajenja pluća i bubrega. D. R. je, kao što smo već pisali, bio slijep te je imao 250 kilograma.

Za tvrdnje susjeda da je sina godinama zanemarivala jer se odala alkoholu B. R. kaže da nisu istinite, da su zlonamjerne te da su ih izrekli oni s kojima nije u dobrim odnosima. Nedavno je odbila, kaže, da nju i sina uzdržava jedna od susjeda dok su živi s tim da toj susjedi, nakon njihove smrti, pripadne kuća katnica.

Nakon toga, naglašava B. R., ta je susjeda prestala s njom razgovarati. S većinom se susjeda, napominje, druži, a neke od njih su s vremena na vrijeme bolesnom sinu donosile ručak koji su kuhale za svoje obitelji.

Susjedi s kojima smo i jučer razgovarali nevoljko su pristajali reći nešto jer ih je vijest o smrti D. R. pogodila.

Budući da je rođen s poremećajem, svi su ga oduvijek sažalijevali. Dok je njegov otac bio živ, ponekad je i izlazio iz kuće, no poslije njegove smrti majka ga je, kažu susjedi, izolirala od vanjskoga svijeta i preuzela sama brigu o njemu. Time je, smatraju, napravila najveću pogrešku jer to nije bila u stanju činiti kako treba.

Odbijala pomoć


– Pokojni D. R. bio je dijabetičar, no njegova je majka odbijala sve vrste pomoći koje smo nudili. O svim obilascima te obitelji učinjene su tzv. službene bilješke i to je bilo sve što smo mogli učiniti. Nije bilo razloga da alarmiramo policiju jer obiteljski odnosi nisu bili narušeni. Zadnji put kada sam bio kod njih sin je bio koliko-toliko zdrav, ali mu se stanje očito naglo pogoršalo. Tu je zakazala upravo majka jer o tome nije obavijestila Dom zdravlja ili naš centar – upozorava Vladimir Zlatarić iz županjskog Centra za socijalnu skrb.

Nesretni 43-godišnjak u bolnici je završio nakon što su susjedi pozvali pomoć jer više nisu mogli slušati njegove jauke i zapomaganje.

Komentara 25

ZA
zadranin
12:24 18.06.2010.

Bože sačuvaj,pa di ide ova Hrvatska?

X2
xychhr-200
11:51 18.06.2010.

Blago njemu... riješio se svih muka i problema.

AM
amarila
20:15 18.06.2010.

Prokleta stara pijandura koja nije imala milosti ni prema vlastitom dijetetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije