Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA VIJEST

Preminuo prvi veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici, prof. Ive Livaljnić

Svijeća
Pixabay
Autori: Vecernji.hr, IKA
01.09.2023.
u 17:21

U KBC-u Zagreb nakon kratke i teške bolesti preminuo je dr. Ive Livljanić, prvi veleposlanik Republike Hrvatske te istaknuti humanist, katolički diplomat i intelektualac

Nakon kraće i teške bolesti, u petak 1. rujna preminuo je prvi veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici te prvi gradonačelnik grada Zadra, prof. Ive Livljanić. Livaljnić je bio istaknuti humanist, katolički diplomat i intelektualac, javlja Informativna katolička agencija.

Nakon priznanja  suverenu i neovisnu Republiku Hrvatsku od strane Svete Stolice, 13. siječnja 1992. te uspostavljenih diplomatskih odnosa 8. veljače 1992., prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman imenovao je Ivu Livaljnića prvim veleposlanikom Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici. Livaljnić je predao je vjerodajnice papi Ivanu Pavlu II. 3. srpnja 1992. godine. 

Također, izdao je monografiju pod nazivom "Od Svetog Grgura do Svetoga Petra" u kojoj je opisao svoja sjećanja i svjedočanstva iz vremena kad je bio na veleposlaničkoj dužnosti pri Svetoj Stolici, u razdoblju od 1992. do 1998. godine.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Papa Franjo stigao u Mongoliju, zemlju sa samo 1450 katolika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije