Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samozvani mesija

Preminuo osnivač Crkve ujedinjenja Sun Myung Moon

Sun Myung Moon,moonies
Reuters/PIXSELL
02.09.2012.
u 22:53

Moon je preminuo u Južnoj Koreji od komplikacija izazvanih upalom pluća. Bile su mu 92 godine

Velečasni Sun Myung Moon osnivač Crkve ujedinjenja i The Washington Timesa preminuo je rano u ponedjeljak u Južnoj Koreji, javlja The Washinton Times.

Moon je umro okružen obitelji, prijateljima i sljedbenicima od komplikacija izazvanih upalom pluća. Bile su mu 92 godine. Na čelu pokreta naslijedit će ga njegov najmlađi sin Hyung Jin Moon. Velečasni Sun Myung Moon, samoproglašeni mesija, Crkvu ujedinjenja osnovao je u Južnoj Koreji 1954. godine.

Podržavao je antikomunizam tijekom Hladnog rata, promicao međunarodne i međuvjerske mirovne aktivnosti te snažno zagovarao brak i obitelj.

 

Komentara 1

SP
spartak
23:23 02.09.2012.

Pitanje za redakciju: Zašto u nadnaslovu piše "tužna vijest"? Neko je naime možda tužna, a nekome nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije