Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Preminuo odvjetnik Krešimir Krsnik

Krsnik je bio i među prvim hrvatskim odvjetnicima koji su pred Haaškim sudom branili optuženike za ratne zločine, a jedan je od rijetkih koji je istodobno zastupao i po nekoliko optuženika
17. svibnja 2021. u 13:34 18 komentara 19379 prikaza
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Krešimir Krsnik, poznati zagrebački odvjetnik, preminuo je u nedjelju navečer u 65. godini života. Rođen je 1956. u Zagrebu, a  u Zagrebu je i diplomirao na Pravnom fakultetu sveučilišta u Zagrebu.

U svojoj odvjetničkoj karijeri, u kojoj se većinom bavio kaznenim pravom, radio je na mnogim medijski razvikanim slučajevima te je branio mnoge poznate osobe, a među njima Milana Bandića, bivšeg zagrebačkog gradonačelnika, Damira Škaru, osvajača olimpijske medalje u boksu... Krsnik je bio i među prvim hrvatskim odvjetnicima koji su pred Haaškim sudom branili optuženike za ratne zločine, a jedan je od rijetkih koji je istodobno zastupao i po nekoliko optuženika.

Bio je jedan od osnivača i prvi potpredsjednik Udruge odvjetnika koji zastupaju pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ADC-ICTY). Uz to je bio  i počasni član Strukovne udruge kriminalista.

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca