Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIN HRVATSKOG EMIGRANTA

Preminuo najveći australski serijski ubojica Ivan Milat (74)

Ivan Milat
Foto: Screenshot Twitter
26.10.2019.
u 23:55

Jedan od najvećih australskih zločinaca Ivan Milat (74) preminuo je danas u bolnici u Australiji. U zatvoru je služio čak sedam doživotnih robija za seriju ubojstava. Osuđen je 1996. godine. Nikad nije priznao ubojstva.

Godinama se nije pojavljivao u javnosti, sve do svibnja ove godine kada je primljen u bolnicu zbog pogoršanja zdravlja. Preminuo je od raka. 

Milat je bio peti sin hrvatskog emigranta Stjepana Marka Milata i Australke Margaret E. Piddleston Ivan Milat već je s 10 godina imao razmišljanje ubojice, rekao je to njegov brat Boris za australsku televiziju

U tinejdžerskim godinama počeo s provalama i krađama, a provaljivao je i u automobile. Iako je dobivao kazne pa i završavao u zatvoru, nije pokazivao znakove smirivanja. 

Sve to događalo se 60-ih i 70-ih godina, a surovo ubojstvo 7 "backpackera" zbilo se 1992. i 1993. kada su pronađeni ostatci četvero žena i troje muškaraca u šumi. Pretpostavlja da je ovih sedam žrtava odabrao jer su u ranim 20-ima i jer nisu živjeli u blizini pa je mislio da nitko neće ni skužiti da su nestali.

Prvi pronađeni par bio je podrijetlom iz Velike Britanije. Jedna od njih dvije ubodena je 21 put u leđa i 14 puta u prsa. Drugoj je deset puta pucao u glavu. Najmlađe žrtve bili su žena i muškarac iz Australije. Muškarac je uboden 8 puta, a žena je brutalno pretučena. Zadnji pronađeni par bili su Nijemci. Jedna od njih pronađena je bez glave koju policija unatoč opsežnoj istrazi nije pronašla.

Komentara 51

ZO
Zooltan
01:18 27.10.2019.

Veliki i nenadoknadiv gubitak smrada za čovječanstvo.

Avatar Django
Django
07:32 27.10.2019.

Skužili? Zemljo otvori se...

Avatar nisam..robot
nisam..robot
00:28 27.10.2019.

Australac Kapetan Dragan je krvozdernije i brutalnije zlostavljao i ubijao i sada ce uskoro biti pusten.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije