Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Preminuo Darko Pajičić, branitelj ozlijeđen prilikom razbijanja ćirilične ploče

Ispred policije, na mjestu gdje je Pajičić zadobio ozljede, branitelji iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara zapalili su svijeće i crnom plahtom prekrili dvojezičnu ploču s ćiriličnim natpisom na zgradi policije.
21. studenoga 2015. u 11:48 46241 prikaza
pajičić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vukovarski maloljetni branitelj i dragovoljac Domovinskog rata Darko Pajičić preminuo je noćas između 4 i 5 sati u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovaru.

Pajičić je široj hrvatskoj javnosti postao poznat nakon incidenta od prije više od dvije godine. Toga dana Pajičič je s još jednim prijateljem došao pred zgradu policije i kamenjem počeo razbijati ploču. Intervenirao je policajac S.S. nakon čega je Pajičić zadobio teške tjelesne ozljede.

Smrt Darka Pajičić potvrdio je i gradonačelnik vukovara Ivan Penava kojemu je on šogor.

- Istina je da je Darko preminuo. Od dana kada je ozlijeđen, Darko nikada nije izašao iz invalidskih kolica. Bio je u bolnici i u toplicama, a u zadnje vrijeme i u Domu za starije i nemoćne. U zadnja dva tri mjeseca stanje mu se dodatno pogoršalo, ali nismo očekivali ovako nešto, rekao je Penava i dodao kako će se obaviti obudkija da bi se utvrdio uzrok smrti.

Nakon incidenta koji je izazvao burne reakcije braniteljske populacije, obitelj policajca tjednima je bila pod policijskom zaštitom. Na društvenim mrežama pojedinci su dijelili osobne podatke policajca i njegove obitelji.

Službeni stav policije nakon svega bio je da je policajac postupio u skladu s ovlastima, ali u međuvremenu je podignuta i kaznena prijava protiv policajca zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda koja do danas nije završena.

Ispred policije, na mjestu gdje je Pajičić zadobio ozljede, branitelji iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara zapalili su svijeće i crnom plahtom prekrili dvojezičnu ploču s ćiriličnim natpisom na zgradi policije.

Kako doznajemo, pokop Pajičića bit će u ponedjeljak na Memorijalnom groblju u Vukovaru.

>> MUP optužuje Stožer: ‘Pajičić pijan pao sa šanka, nije ga udario naš policajac’

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres