Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 100. godini

Preminuo Charlie Munger, dugogodišnji poslovni partner Warrena Buffetta

FILE PHOTO: Berkshire Hathaway Vice Chair Munger arrives to begin the company's annual meeting in Omaha
Foto: RICK WILKING/REUTERS
1/3
28.11.2023.
u 23:03

Munger, koji bi na Novu godinu napunio 100 godina, bio je Buffettov savjetnik za ulaganja i poslovne odluke i pomagao je voditi Berkshire kao potpredsjednik od 1978.

Charlie Munger, dugogodišnji poslovni partner Warrena Buffetta, preminuo je u 100. godini. Berkshire Hathaway, tvrtka koju je Buffett vodio s Mungerom, objavila je da je investicijski titan 'mirno' preminuo u utorak ujutro u kalifornijskoj bolnici, piše Daily Mail. 

- Berkshire Hathaway ne bi mogao biti izgrađen do sadašnjeg statusa bez Charliejeve inspiracije, mudrosti i sudjelovanja - rekao je Buffett.

Munger, koji bi na Novu godinu napunio 100 godina, bio je Buffettov savjetnik za ulaganja i poslovne odluke i pomagao je voditi Berkshire kao potpredsjednik od 1978. No zaradio je bogatstvo čak i prije nego što se udružio s poslovnim mogulom te je ranije ove godine vrijedio oko 2,3 milijarde dolara.

Munger je bio potpredsjednik Berkshirea nekoliko desetljeća, blisko je surađivao s Buffettom na raspodjeli kapitala konglomerata sa sjedištem u Omahi u Nebraski. Munger je odrastao u Omahi oko pet blokova dalje od Buffettovog sadašnjeg doma, ali budući da je Munger sedam godina stariji, njih dvojica se nisu upoznala kao djeca, iako su obojica radili u trgovini mješovitom robom koju su vodili Buffettov djed i ujak. Kad su se upoznali 1959. na večeri u Omahi, Munger je radio kao odvjetnik u južnoj Kaliforniji, a Buffett je vodio investicijsko partnerstvo u Omahi.

Komentara 2

ST
Startrack
06:28 29.11.2023.

Fino znaci bio advokat i uvalio se u investicije. Nikad teze od kasike a postao pun ko brod. Dobro za njega. I onaj bifet kauboj al sa mozgom za financije i stoje najcudnije najbolji u tome.

DU
Deleted user
02:21 29.11.2023.

titanik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije