Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 88. godini
Povratak na članak

Preminuo Bono Zvonimir Šagi, franjevac kapucin, hrvatski teolog i publicist

Za svoj rad dobio je mnoga priznanja i nagrade, a za 60 godina svećeništva, unapređenje i promicanje teološke znanosti te za sveukupni doprinos u znanstvenom i kulturnom životu grada Varaždina, 2018. godine dobio je Nagradu za životno djelo Grada Varaždina.

Komentari 2

LL
lijepa_li si
14:28 17.11.2020.

počivao u miru božijem

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
12:24 17.11.2020.

Teolog i svećenik ispred svog vremena! Evo njegovih misli o ulozi žena u Katoličkoj crkvi: "Na stranu službe svećenika i biskupa, koje se stalno spominju u tom kontekstu. Nisu to jedine službe u Crkvi, ima ih na tisuće i ženee bi ih sve mogle obavljati vrlo kvalitetno, baš kao što su u povijesti ljudskog roda odigrale ključnu ulogu. Ipak, nemojte me krivo shvatiti, žene bi teoretski mogle biti kardinali koji biraju rimskog papu, naime, u povijesti je bilo kardinala koji su bili laici, dakle ni svećenici ni biskupi, pa bi tu titulu mogle imati i žene – drži fra Bono". "Papa (misli na papu Franju) tumači Crkvu kao majku, Isusova majka Marija je prva Crkva, hram Božji, i žene imaju pravo na visoko dostojanstvo kad je život Crkve u pitanju. Bog je, ne zaboravimo, stvorio muškarca i ženu da budu jedno tijelo – nismo isti u svemu, ali možemo biti jednaki i ravnopravni u svemu – dodaje fra Bono."

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.