Naslovnica Vijesti Hrvatska

Preminuo bivši ministar i glavni tajnik HDZ-a Joso Škara

Godine 1994. - tijekom mandata pete Vlade RH - imenovan je za zamjenika ministra rada i socijalne skrbi, a od 1995. bio je ministra rada i socijalne skrbi - i to tijekom cijelog mandata šeste hrvatske vlade pod premijerom Zlatkom Matešom.
19. lipnja 2014. u 15:51 7 komentara 11860 prikaza
Joso Škara
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Nekadašnji HDZ-ov saborski zastupnik i ministar rada i socijalne skrbi Joso Škara, nakon duge i teške bolesti, preminuo je jutros u Zagrebu u 56. godini.

U brzojavu sućuti obitelji u povodu smrti, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko napisao je da ih je "iskreno pogodila vijest o odlasku vašega dragog Jose". "Pamtit ćemo ga kao dugogodišnjeg iznimno vrijednog člana HDZ-a, saborskog zastupnika, ministra i glavnog tajnika naše stranke, ali i kao izuzetno dobrog i dragog prijatelja koji je osmijehom, vedrinom i optimizmom odgovarao na sve izazove i nedaće", napisao je Karamarko u svoje ime i u ime HDZ-a u brzojavu sućuti obitelji Jose Škare.

Joso Škara, rođen u Škabrnji 1958. godine, početkom devedesetih prošlog stoljeća bio je predsjednik zadarskog HDZ-a, a dvije godine kasnije izabran je za zastupnika u drugom sazivu Hrvatskog sabora. Godine 1994. - tijekom mandata pete Vlade RH - imenovan je za zamjenika ministra rada i socijalne skrbi, a od 1995. bio je ministra rada i socijalne skrbi - i to tijekom cijelog mandata šeste hrvatske vlade pod premijerom Zlatkom Matešom.

Od 2000. do 2002. obnašao je dužnost glavnog tajnika HDZ-a, a kasnije je radio u gospodarstvu (građevinski sektor) i zdravstvu. Između ostalog, bio je ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Istok. Joso Škare iza sebe je ostavio suprugu i troje djece.

>>Pred novinarima dva HDZ-a

Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu
  • Tihi:

    recimo u njemačkoj se uglavno objavi zbog te i te bolesti preminuo itd. Kod nas svi taje zašto tako rano kao da umiru od gladi alkohola ili kuge ili neke spolne bolesti druge ... Samo se može nagađati kao da ... prikaži još! kao da je sramota umrijeti ....

  • osica:

    Mnogi ste besramni i kad čovjek umre. Sramite li se bar malo sami pred sobom ?. Zamislite prokleta je istina "svi ama baš svi ćemo umrijeti" . Mir i spokoj mu duši.

  • sohnahoakasaa:

    Žao mi je, iskrena sučut djeci supruzi i obitelji