Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječila se u KB Dubrava

Preminula je najmlađa žrtva korone u Hrvatskoj, imala je 39 godina

Samoizolacija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.10.2020.
u 11:24

Ministar zdravstva Vili Beroš apelirao je na građane da se drže propisanih mjera jer virus prodire u zdravstveni sustav

U Hrvatskoj su danas potvrđena 393 nova slučaja zaraze koronavirusom. Među njima je 571 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 35 pacijenata. Preminulo je ukupno 11 osoba, a među njima je i najmlađa žrtva, 39-godišnjakinja koja se liječila u KB Dubrava.

"Preminulo je pet ženskih osoba (dvije u KB Dubrava, ’41. i ’81. godište, jedna u KBC-u Osijek, ’35. godište, jedna u ŽB-u Čakovec, ’34. godište i jedna u KIF-u „Dr. F. Mihaljević, ’30. godište). Preminulo je i šest muških osoba (KB Dubrava, ’31. godište, ’31. godište, ’41. godište, jedna u KBC-u Split, ’43. godište, jedna u OB-u Pula, ’37. godište i OB-u Gospić, ’32. godište)", izvijestili su na Twitteru koronavirus.hr.

U petak je broj novooboljelih bio rekordan i imali smo 1131 novooboljelog. Ministar zdravstva Vili Beroš apelirao je na građane da se drže propisanih mjera jer virus prodire u zdravstveni sustav. Rekao je i da se razmišlja i o uvođenju hladnog pogona u bolnice u koje je ušao virus, no ministar je istaknuo da će to biti selektivno jer ljudi obolijevaju i od drugih akutnih stanja. Beroš je i na Facebook profilu pozvao nadležne institucije u gradu da hitno organiziraju dodatne punktove za testiranje na koronavirus u Zagrebu jer građani čekaju u kilometarskim kolonama. Ministar Beroš i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak danas će održati online sastanak s ravnateljima bolnica kako bi napravili strategiju i raspored bolničkih kapaciteta zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, ali i hospitaliziranih.

Video: Nema više korona partija: Policija i redari rastjerali mlade koji se zabavljaju ispred HNK

Član Znanstvenoga savjeta Vlade epidemiolog Branko Kolarić izjavio je u nedjelju kako je zabrinut da bi moglo doći do preopterećenja zdravstvenoga sustava porastom broja novozaraženih osoba koronavirusom na dnevnoj bazi, a zbog odnosa građana prema epidemiološkim mjerama. 

Na novinarsku primjedbu kako je znanstvenik Gordan Lauc upozorio da u Zagrebu ima između 50 tisuća i stotinu tisuća zaraženih, a znanstvenik Igor Štagljar da će Hrvatska u sljedećih tjedan dana doseći dvije tisuće novozaraženih osoba dnevno koronavirusom, Kolarić je odgovorio kako ne zna na čemu se temelje spomenute procjene, ali smatra kako je moguća situacija u kojoj bi dnevno moglo biti dvije tisuće novozaraženih osoba. Jer, rekao je, s petsto novozaraženih osoba dnevno, došli smo do tisuću novozaraženih i nije nemoguće da ta brojka poraste i na dvije tisuće novozaraženih osoba dnevno koronavirusom. 
 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar _Darkwood_
_Darkwood_
15:35 19.10.2020.

LAŽNA VIJEST! Njena sestra, sestra preminule se oglasila na portalima i fejsu, preminula je dugogodišnja teška bolesnica od autoimunih bolesti i na kraju joj jetra otkazala i iskrvarila! Vidite, ovo sigurno nije jedini slučaj lažiranja smrtovnice kako bi se pumpao strah a to je KAZNENO DJELO!

IN
IngridL
15:36 19.10.2020.

Da pogodim..zarazila se u bolnici

LI
liliZG
11:46 19.10.2020.

a kakav je bio komorbiditet te 39-godišnjakinje???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije