Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krak afere Remorker

Premilovca terete za još 930.000 kuna

premilovac
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
11.07.2014.
u 17:14

Radilo se o fiktivnim ugovorima, a novac koji je isplaćivan Premilovčevoj tvrtki na račune u Austriji on je podizao uz proviziju od osam posto te ga donosio u Hrvatsku i dijelio s Vilovićem i Štambukom

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu u jednom od krakova afere Remorker, a na optuženičkoj klupi, osim Igor Premilovca (48), po čijoj je tvrtki cijela afera i dobila ime, naći će se i Ante Štambuk (70) i Vedran Vilović (58). Tereti ih se za štetu od 930.735 kuna.

Prema optužnici od rujna 2005. do ožujka 2007. Štambuk se kao direktor poduzeća Janaso htio okoristiti neosnovanom isplatom sredstava sa žiro-računa Janasa pa je zamolio Vilovića da mu pomogne. On je u priču uveo Premilovca, koji je imao tvrtku u Češkoj, s kojom je Janaso sklopio ugovor o posredovanju oko prodaje stanova i apartmana.

Radilo se o fiktivnim ugovorima, a novac koji je isplaćivan Premilovčevoj tvrtki na račune u Austriji on je podizao uz proviziju od osam posto te ga donosio u Hrvatsku i dijelio s Vilovićem i Štambukom.

>> Nadan Vidošević provezao se centrom grada u luskuznom Mercedesu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije