Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.08.2015. u 12:00

Ekonomski teren za vladajuću koaliciju ima više zamki i mina i s njima se teže nositi nego s bližom i daljnjom nacionalnom poviješću

Nakon Knina i Sinjske alke politička će se utakmica, tamo negdje do kasne jeseni i Vukovara, neko vrijeme nastaviti igrati na ekonomskom, a ne samo na terenu povijesnih i nacionalnih tema gdje je HDZ sve donedavno dominirao.

Vojna parada u Zagrebu doživljava se kao Milanovićev dobitak, kao što zvižduci u Kninu i Sinju potvrđuju da je linija političke podjele postojana i SDP-u ne koristi namigivanje desnici jer HDZ čvrsto drži svoja tradicionalna uporišta. Mrtva politička utrka tako traje i dalje, a – sportskim rječnikom – ljetna četvrtina završila je za Milanovićevu ekipu bolje nego što je možda i sam očekivao. Afera s arbitražom i Savudrijom dala mu je priliku da pokaže kako zna zaštititi nacionalni interes, a ne treba podcijeniti ni efekte presedanskih sudskih odluka vezanih uz braću Mamić, Sanadera ili ranije Bandića na stavove neodlučnih birača. Suci se rado busaju u prsa svojom neovisnošću, ali u javnosti je stvoren dojam da su neki od njih pristrani, neki vezani uz HDZ. SDP-u zapravo pomažu vratolomije koje sudovi izvode da bi bogati i utjecajni bili na slobodi.

Ekonomski teren za vladajuću koaliciju ima više zamki i mina i s njima se teže nositi nego s bližom i daljnjom nacionalnom poviješću. Dobra turistička sezona i ostale makroekonomske brojke pokazuju da lagani oporavak koji je počeo sredinom prošle godine nije bio slučajan, ali već za mjesec dana na burzu rada će početi pristizati sezonski radnici ili će hrpe mladih ljudi s jednosmjernom kartom prema Njemačkoj ili Irskoj okupirati kolodvore. Milanović nije zaustavio rast javnog duga i deficita, niti je potrošnju države prilagodio recesijskim uvjetima, i to je teret koji mu možda birači neće uzeti za zlo jer ga direktno ne osjete na svojoj koži, ali s takvim utegom zemlja nema budućnosti. Kampanja bi trebala poslužiti i za to da stranke otvoreno progovore kako će izaći na kraj s dugovima, kao i opcijama koje će poduzeti da se Hrvatska riješi percepcije loše vođene države koju ima u svijetu.

>>Zoran Milanović i Tomislav Karamarko zajedno razgledali novootvoreni muzej

>>Milanović: Hrvatska je porazila jednu zločinačku politiku

Komentara 41

KA
KaNiDora
12:39 11.08.2015.

Hrvati jako cijene domete ove Vlade u području povijesti.. da,da Zato će ih i poslati u povijest vrlo skoro

VU
vukojarac23
12:25 11.08.2015.

Može Milanović naći jos 10 pr stručnjaka da mu pomognu i da zavara narod ali narod je svjestan svega i teško ga se više može prevariti.Nesposobnost ove vlade je preočita.

SK
Sviraj_kraj
12:20 11.08.2015.

Ne ide Milanoviću ništa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije