Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.02.2014. u 14:00

Prvorazredni spektakl visoke politike i seksa kod Obame trebao je dobiti veću minutažu

Nije premijeru lako ovih dana. Gdje god dođe, netko gunđa protiv njega. Neki dan su ga "mrškali" iz Sarajeva, jučer su ga psovkama "gađali" stanovnici poplavljenih područja. Sve su kamere namirisale premijerovu krv, ali samo valjda Nova TV ima širokopojasne mikrofone koji su snimili bakicu kako ljutito dobacuje: "Lako se provozati, vidjeti i otići". I tu je razlika između Nove i ostalih televizija – ti njezini mikrofoni i po Saboru love raznorazna šaputanja koja znaju jako neugodno iznenaditi političare kad upale Dnevnik u 19.15.

Političari su se već toliko prestrašili tih neugodnih mikrofona i kamera da kad se došaptavaju, stavljaju ruke na usta kako ih čitači s usana ne bi skinuli do gola. Zgodno je to s tim mikrofonima. Svakako je najlegendarnija ona kad su se šaptali Obama i Sarkozy. Tadašnji francuski predsjednik je rekao Obami kako mu je pun kufer Netanyahua, a Obama mu uzvratio: "Lako je tebi, mene taj lik svaki dan mori na mobitelu".

I dok Nova razliku nad konkurencijom radi tehnikom, HTV razliku pravi u novinarskom dijelu. Bilo je i vrijeme da u Sarajevo ode Josip Šarić – u bravuroznom prilogu iz Sarajeva konačno imamo i ton i sliku. Jedini Šarić postavlja pitanje – kako turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu može podržati demonstracije u BiH kad znamo kako ih guši u svome dvorištu. Posebna priča je pak bio izvještaj s tzv. plenuma građana u Sarajevu. Kod drugih to je bio relevantan skup građana koji imaju konkretne prijedloge. Kod Šarića je taj skup bio stampedo (što i jeste) na kojem se nije znalo ama baš ništa, pa čak ni tko ga je organizirao.

PLUS

Četvorka (HTV) je sve bolja. Mini reportaže koje preuzimaju od DW-a su beskrajno zanimljive – od priče o najvećim twiterašima, do bušenja nafte frakiranjem.

MINUS

Večera kod Obame prvorazredni je spektakl koji je u svim informativnim emisijima potplasiran. Kombinacija visoke politike, seksa i delicija - pa kud ćeš bolju tv robu?

>> Gradonačelnik Karlovca: Lijepo od premijera što nas je posjetio, ali...

Komentara 6

BO
booloo
14:17 13.02.2014.

Premijeru danas nije lako, svuda ga dočekaju lokalna gunđala ------------------------------------------------------------------------------------ zašto bi mu bilo lako. vlada podržava naplatu naknada za uređenje voda a nema kontrole kamo taj novac završi. Hrvatske vode su dužne brinut se da kanali i rjeke primeprime višak vode a oni to ne rade. vlada i premijer za to nikog ne kažnjavaju. građani koji plaćaju vodnu naknadu i pretrpe štetu nemogu dobiti naknadu štete od onih koji se trebaju brinuti da do štete ne dođe, koji su za to plaćeni i koji za to otimaju građanima novac koji djele za svoje nezarađene, povlaštene plaće.

Avatar Idler 3
Idler 3
14:35 13.02.2014.

Valjda ga bi trebali dočekivat folklorni ansambli, djeca s buketima, razvijene crvene zastave i razdragani radnici i seljaci s transparentima:"druže Milanoviću mi te volimo" !?

AM
ameris
15:36 13.02.2014.

" Lokalna gunđala" ??? Bubalo, cijela Hrvatska "gunđa" na Milanovića i njegovu Vladu.Nije valjda c i j e l a Hrvatska za tebe ..periferija ! Pa ti barem znaš što znači periferija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije