Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozadina otkaza

Premijerki prijavio korupciju, ona tražila da povuče prijavu

mihanovic
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/3
02.12.2011.
u 08:00

Trojka – Mihanović prozvao Karamarka, Grbića i Mesarića, Kosor nije alarmirala DORH

Županijsko državno odvjetništvo provodi izvide o zakonitosti smjene i otkaza Damiru Mihanoviću koji je, nakon što je prvi progovorio o aferi Fimi media, prvo smijenjen iz uprave Croatia osiguranja, a potom i dobio otkaz u tom državnom poduzeću.

>>Zašto objavljujemo ovu priču u finišu kampanje

Je li bilo pritisaka?

ŽDO zanima je li u slučaju te smjene bilo političkih pritisaka kako bi se ušutkalo Mihanovića, a on je sam u više navrata javno iznosio kako su mu prijetnje stizale iz samog vrha Vlade i vladajućeg HDZ-a koji se kunu u borbu protiv korupcije. Ti se izvidi provode temeljem Mihanovićeve prijave Odvjetništvu o načinu njegove smjene i otkaza, a istražitelje zanima i jesu li NO Croatia osiguranja, kojim je tada predsjedao Ivan Šuker, i vlada Jadranke Kosor prekršili antikorupcijski program, koji jamči zaštitu onima koji prokažu korupciju, kako bi utjecali na Mihanovićevo svjedočenje.

Istražitelji raspolažu i e-mailom koji je Damir Mihanović poslao 21. prosinca 2009. godine premijerki Jadranki Kosor i u kojem ju je, među ostalim, upozorio na korupciju u Croatia osiguranju, odnosno na činjenicu da s tim poduzećem posluje tvrtka Soboli, u kojoj je nekad vlasništvo imao ministar Tomislav Karamarko, zatim odvjetnički ured tadašnje supruge ravnatelja policije Olivera Grbića te javnobilježnički ured supruge tadašnjeg šefa premijerkina kabineta Krunoslava Mesarića. I Večernji je list u posjedu tog maila, a Damir Mihanović nam je potvrdio njegovu autentičnost.

Iako je premijerka u mailu o tome bila obaviještena, Mihanović tvrdi da ništa nije poduzela, nego mu je preko jednog poznatog sportskog djelatnika poručila da povuče taj mail, odnosno da kaže kako je svoje navode naknadno istražio i zaključio da je sve čisto!

– Naravno da sam to odbio učiniti jer nisam ja taj koji će nešto istraživati – rekao je Mihanović. On kaže da je tvrtka Soboli za Croatia osiguranje odradila dobar posao, ali drži apsolutno neprihvatljivim da ministar Karamarko preko vodstva tog poduzeća intervenira za tu tvrtku.

Za Grbića tvrdi da je za svoju tadašnju suprugu tražio da joj CO plati punu, odnosno 100-postotnu tarifu za njezine usluge iako to poduzeće odvjetnicima plaća 50 posto iznosa tarife zbog količine posla koju s tom osiguravateljskom kućom imaju.

Ekskluzivno zastupanje

Mesarić je prema Mihanovićevim riječima za svoju suprugu pak tražio ekskluzivno zastupanje, odnosno da sve javnobilježničke predmete koje CO ima rješava njezin ured. Važno je naglasiti da je Mihanović taj mail premijerki uputio prije nego što je svjedočio u predmetu Fimi media. Otkaz je dobio sredinom srpnja 2010. godine.

Komentara 191

SB
sbiki13
14:58 02.12.2011.

pa kosorica je isto lažljivica i zataškava stvari kao njen lopovski hadeze fala bogu neće dugo fuj------------

DE
dejavu
21:36 02.12.2011.

adezejci pripremite se na \"lavinu losih vijesti\" nakon izbora ! ...ovo su tek \"kapi\" koje preljevaju casu .

Avatar pupoljak
pupoljak
08:55 02.12.2011.

Vlado, hehehe.. dokazano!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije