Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jadranka kosor

Premijerka u Gospiću: Gradnja plinovoda jača gospodarstvo

jadranka kosor (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
11.04.2011.
u 13:54

- Mi ne posustajemo. Vrlo smo optimistični i ambiciozni, odgovorila je premijerka na pitanje hoće li pregovori s EU biti gotovi do kraja lipnja

- Ova svečanost otvorenja druge dionice plinovoda od Josipdola do Gospića mala je po izgledu, no velika po gospodarskom potencijalu. Završetkom gradnje u Lici i Dalmaciji ostvaruju se nove mogućnosti jačanja gospodarstva, ali i turizma u Hrvatskoj, istaknula je premijerka Jadranka Kosor u zaseoku Lipe nedaleko od Gospića gdje je svečano otvorila drugi dio Plinacrove novosagrađene mjerno-redukcijske stanice.

Prije otvorena u zgradi županije Ličko-senjske održan je radni sastanak na kojem su osim župana iz Like, Zadra i Šibenika, te lokalnih gradonačelnika, sudjelovali ministri Đuro Popijač, Božidar Kalmeta, Darko Milinović te Branko Bačić.

Premijerka je kazala kako su na sastanku najviše razgovarali o boljitku koji će turizam imati od plinofikacije koja je planirana i na otocima.

Od početka gradnje 2005. do danas kroz Hrvatsku se proteže 2390 kilometara plinovoda, a danas je otvorena 84 kilometara duga dionica od Josipdola do Gospića u koju je uloženo 27,8 milijuna eura.

Na pitanje kolika će biti cijena plina, premijerka je kazala da pred Vladom stoji paket zakona koji moraju donijeti, a o toj temi više će se znati u sljedećih nekoliko mjeseci.

Nakon završetka svečanog otvorenja plinovodnog sustava Like i Dalmacije na red su došle i druge teme poput završetka pregovora s Europskom unijom te prekrajanje izbornih jedinica.

Premijerka Kosor odlučno je demantirala tekstove u medijima kako je novi prijedlog Zakona o izbornim jedinicama povučen iz procedure.

- Ne može iz procedure biti povučeno nešto što nije niti bilo na dnevnom redu. Demantiram da je prijedlog zakona povučen. Nije točan niti podatak da će doći do hitnog sastanka s koalicijskim partnerima jer smo se oko okvira toga zakona već dogovorili. Ova koalicija je stabilna i svakome je široko otvoren prostor o njegovu mišljenju, istaknula je Kosor dodajući kako će zakon na dnevni red doći prije izbora.

Vješto je izbjegla odgovor na pitanje hoće li pregovori s EU biti gotovi do kraja lipnja kazavši kako je ova Vlada "puna volje, odlučnosti, ambicija".

- Mi ne posustajemo. Vrlo smo optimistični i ambiciozni, dali smo si puno zadaća. Tko nije uporan kao mi, ne može ostvariti zadane ciljeve, kazala je istaknuvši kako se danas poslijepodne održava sastanak na kojem će sudjelovati predsjednici sudova, državni odvjetnik te mnogi drugi kako bi se vidjelo što je još od posla preostalo kako bi se zatvorilo poglavlje 23.

Ključne riječi

Komentara 30

OB
-obrisani-
15:02 11.04.2011.

plinovoda i gasnih komora nikad dosta.....

OB
-obrisani-
19:30 11.04.2011.

Dobro da za ovu prliku nije za Broš stavila ........Davidovu Zvijezdu . inače je poznata po vrlo inteligentnim porukama sa Broševima.....he he he he

NE
neverane
14:44 11.04.2011.

Ako Jaco imaš problema sa smještajem,problem je riješen.U Milinovića ima soba napretek.A jacuzi i wellness su u cijeni. A koliko treba platit? Ništa,Hrvati su već podmirili račun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije