Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO JEDNA ŽRTVA
Povratak na članak

Država koja je savladala virus: Posve su razbili lanac prijenosa

Prvi slučaj potvrdili su 26. veljače, a granice su zatvorili 19. ožujka.

Komentari 15

TK
Ten-kre
14:54 09.04.2020.

Nije problem kada je narod discipliniran i zna što su mu prava ali i obveze i nema kao kod nas: "ali samo da ....".

VL
Avatar GeniKameni
GeniKameni
16:29 09.04.2020.

Njima ni ne treba nikakva prisilna izolacija jer su prirodno izolirani. Treba ti dva dana da dodjes na New Zealand skoro iz bilo kojeg dijela svijeta...

VL
ZN
znam
16:14 09.04.2020.

NZ je imao jedno jako dugo ljeto sa puno sunca ( citaj Vitamin D), zarazena populacija je relativno mlada i zato imaju jako puno ozdravljenih i samo jedan smrtni slucaj. Dolazi hladniji dio godine zato je bitno prekinuti epidemiju.

VL
Avatar StevoHorvat
StevoHorvat
16:00 09.04.2020.

Nisam impresioniran. Najlakše je biti daleka otočka država, zatvoriti pristup imigrantima i ostatku svijeta i tako spriječiti ulaz siromaštva, gladi, bolesti, smrti, kriminala. No brainer.

VL
NE
Neumoran
14:41 09.04.2020.

Molim link na članak gdje to piše. Hvala.

VL
WI
wimamanianiia
15:18 09.04.2020.

Kao da se njima problem izolirati, kada ne granice s nikim. Oni samo zatvore svoje luke i rijesili su problem na licu mjesta. A ne kao Italija na koljenima, sa masovnim genocidom coronavirusa u zemlji, a trgovci robljem im i dalje napadaju zemlju sa migrantima, eno ih napadaju ih da moraju otvoriti granice migrantima, a oni u totalnom kolapsu, sa humanitarnom i svakom drugom katastrofom u zemlji.

VL
SO
Sir Oliver
19:15 09.04.2020.

Kad si usamljeni otocic u pol oceana i nije tako tesko razbiti zarazu.

VL
MO
morskival
09:52 09.04.2020.

Prema najnovijim potvrđenim istraživanima virus korone se ne širi ako je apsolutna vlažnost zraka veća od 6g/ kg. To je u Europi negdje sredinom travnja ili početkom svibnja, ali na Novom Zelandu je tako cijele godine. Znači bez veze suu u karanteni kad se virus ionako ne širi.

VL
BL
Blomberg
14:42 09.04.2020.

Od tolikih epidemiologa, kemicara , te raznih doktora nauka da nitko nemoze ni blizu toj usranoj Coroni i to u danasnje vrijeme kad su svi ti napredni laboratoriji na visokom nivou. Svaki ima svoje misljenje o tome. moje je, netkonetko napredan se je malo previse zaigrao, sa mislju ajde da se rijesimo tih plesnivaca pa ce mo se onda rjesavati viskova u svim sektorima, i pokrenuti industriju i sve ostalo u snaznom novom obliku.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.