Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetovanje

Premijerka Kosor pobjegla od paparazza na Brijune

kosor, brijuni (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/7
10.08.2010.
u 20:00

Ljetovanje u rezidencijalnim vilama, uza sve pogodnosti koje imaju njihovi gosti, prije svega pruža veliku dozu anonimnosti državnim dužnosnicima i njihovim obiteljima.

Premijerka Jadranka Kosor nastavila je ljetovanje na Brijunima, kamo je stigla sa sinom Lovrom, a za nju je pripremljena vila znakovita imena – Jadranka. Naravno da ime vile nema veze s našom premijerkom jer je riječ o najstarijoj od tri rezidencijalne vile u kojima je svoje goste primao Tito. Premijerka je, uz predsjednika Tuđmana, jedini hrvatski predsjednik ili premijer koji je ljetovao na Brijunima. Ljetovanje u rezidencijalnim vilama, uza sve pogodnosti koje imaju njihovi gosti, prije svega pruža veliku dozu anonimnosti državnim dužnosnicima i njihovim obiteljima.

Osamljene plaže

Tako je bilo i nedavno za boravka Tadićeve supruge u vili Jadranka ili za odmora Boruta Pahora u vili Brijunka. Vile su smještene na suprotnoj strani otoka u odnosu na “obične hotele”, dobro su čuvane (čuva ih vojska) i još bolje održavane. U njima je stalna ekipa koja se brine o svemu, od vrtova do posuđa u kući. Premijerki Kosor bit će na raspolaganju vila iz koje pogled puca na otočić Vangu i Galiju na koje će moći, daleko od brijunske gužve, “skoknuti” na kupanje na osamljene plaže. Brijunski su hoteli, naime, ovih dana puni, u njima boravi približno 250 gostiju iz Slovenije, Italije, Austrije, a sve je više i onih iz Srbije.

No naša premijerka neće morati obilaziti Brijune, za koje bogatiji izdvajaju približno 1500 kuna žele li sve to vidjeti za 30 minuta i vozeći Titov Cadillac. Ne mora kontaktirati ni s brijunskim restoranima, kuharima ili konobarima. Naime, u vilama jela pripremaju kuhari iz posebnih zagrebačkih ureda za rezidencijalne goste. Na najvećem od 14 otoka, Velikom Brijunu, tri su vile – Bijela vila, Brijunka i Jadranka, a jedna je i na otoku Vangi. Tito ih je kao rezidencije koristio od 1949. do 1980., a od 1992. do 1999. koristio ih je Tuđman. Najstarija je vila Jadranka, sagrađena je 1926., a od 1949. četiri je godine bila Titova rezidencija. U njoj su boravili brojni strani državnici, ali i Sophia Loren i Gina Lollobrigida, koje su bile Titove gošće. Predsjednik Tuđman u Jadranki je boravio na radnom odmoru 1992. Vila je uređena kao raskošan obiteljski dom s brojnim umjetninama i antiknim namještajem.

Klaviri za Josipovića
Najvredniji komad namještaja je japanski krevet. Sve vile imaju klavir (dva su engleska, a jedan bečki) koji su ugođeni prije dolaska Josipovića na Brijune. Vila je od Vange udaljena tek oko 1500 metara. Na Vangi se može uživati u 50 godina starim plantažama mandarina, vinogradu, kažunu koji služi kao podrum za arhivska vina.

Komentara 52

US
U srcu
13:14 11.08.2010.

na kog skoči pastuh pahor tome treba očito dugačak odmor

EL
elfenomeno77
13:09 11.08.2010.

mediji su najveca govna u ovoj državi i jedni su od glavnih krivaca za sve probleme koje imamo

UM
umag
08:00 11.08.2010.

slovenija do tokija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije