Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obogaćena KOLEKCIJa

Premijerka braniteljima podijelila ugovore, a zauzvrat dobila broš

kosor (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
23.06.2010.
u 13:28

- Vi ste, uz prvog predsjednika Franju Tuđmana, najzaslužniji za slobodnu, demokratsku i europsku Hrvatsku - poručila je premijerka Kosor na dodjeli 170 ugovora za mjere iz programa zapošljavanja nezaposlenih branitelja.

- Vi ste, uz prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, najzaslužniji za slobodnu, demokratsku i europsku Hrvatsku. Nijedna sadašnja ni buduća Vlada ni saziv Sabora neće i ne smije to zaboraviti, a ta je činjenica ugrađena u izvorišne osnove Ustava. Briga za branitelje, hrvatske ratne vojne invalide i članove obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja postala je ustavna vrednota - poručila je premijerka Jadranka Kosor na dodjeli 170 ugovora za različite mjere iz programa zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja.

Na temelju tih mjera uložit će se više od 10 milijuna kuna za zapošljavanje 600 nezaposlenih branitelja i djece poginulih, zatočenih i nestalih branitelja.

Najavila je i da će, bez obzira na teška vremena, osobno inzistirati da se mjere zapošljavanja branitelja nastave i ubuduće, kroz proračun za 2011. Pritom je braniteljima zahvalila što su joj dali potporu na premijerskoj dužnosti te što su prepoznali da Vlada do kraja godine mora povući mnogo teških i često nepopularnih poteza koji su nužni za svladavanje jedne od najtežih godina od kraja rata.

Tom prigodom je na dar dobila broš sa šokačkim zlatorezom s dukatom u sredini od Vitomira Perkovića, slastičara iz Otoka kraj Vinkovaca. Donio je, kaže, broš jer zna da ih premijerka skuplja, ali i malu repliku škrinje kako bi u nju odlagala one koje već ima.

- Broš je izradila udruga Vezenika - otkrio je Perković, a premijerka nije mogla skriti ushićenje darom uzviknuvši: ”Broš!”.

Ministar branitelja Tomislav Ivić izvijestio je da je kroz program zapošljavanja branitelja u posljednjih 6,5 godina isplaćeno 184 milijuna kuna i zaposleno više od 13 tisuća branitelja.

Komentara 50

ZA
zadranin
13:46 23.06.2010.

I onda se pitamo zašto Hrvatska ne može naprijed,,pa zbog 95% nepismenog naroda

OB
-obrisani-
15:42 23.06.2010.

ڿڰۣ—ڿڰۣ—ڿڰۣڿڰۣ O ljudima se treba brinuti dok je mir . ڿڰۣ—ڿڰۣ—ڿڰۣڿڰۣ U modernom materialistickom svijetu najvaznije za covjeka je da ima siguran posao dostojnu placu kojom ce sa lakocom da prezivi i nesto uspara za stare dane i svoje unuke.. Sve ostalo je nonsens ...

PI
Pippo9
18:24 23.06.2010.

Premijerka je uvijek bila uz njih i branitelji to znaju cijeniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije