Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo u večernjem

Premijeri i ministri na jelo i piće godišnje potroše 11 milijuna kuna

Foto: VL
21.02.2017.
u 19:43

Prekretnica u državnoj potrošnji na iće i piće bila je velika analiza u Večernjem listu koja je ukazala na ekscesnu potrošnju 2008.

Nekoć se dobro jelo i pilo po državnim institucijama. Samo za trošak reprezentacije u diplomatsko-konzularnim predstavništvima godinama se izdvajalo po 10 milijuna kuna.

Vrhunac je bio 2008. kad se u državnom proračunu stavka reprezentacija pojavljivala 269 puta u ukupnom iznosu od 59,5 milijuna kuna, 24 posto više nego godinu prije i pet puta više nego 2001. godine. I proračuni općina, gradova i županija imaju, neki i na desetak mjesta, taj trošak, tako da se na na reprezentaciju u državi troši na više od tisuću mjesta, negdje u tisućama kuna na godišnjoj razini, a negdje milijunski iznos.

Dakako, nije svaki takav trošak bacanje novca, ponekad je nužan, pa i koristan, kao poslovni običaj, izraz gostoprimstva ili zajedništva.

Prekretnica u državnoj potrošnji na iće i piće bila je velika analiza u Večernjem listu koja je ukazala na ekscesnu potrošnju 2008.

Usporedbe radi, u jednom Vladinu dokumentu našli smo podatak da su 2015. korisnici proračuna na reprezentaciju potrošili 20 milijuna kuna, dakle gotovo 40 milijuna kuna manje nego 2008.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Foto: VLm

Od ostalih tema izdvajamo:

>>10 problema koje Kujundžić još nije ni pokušao riješiti

>>Andrej Plenković i njegova supruga Ana nakon sina dobili kćer Milu

>>Podravka: Zvonimir Mršić odlazi, Gordan Kolak dolazi?

>>Dubrovnik: Jamie Foxx nakon uvreda: Hrvatska je ludilo, ostao sam bez daha

>>Drugi kupon! Uključite se, još nije kasno. Osvojite putovanje iz snova vrijedno 40.000 kuna

Komentara 8

VA
vanilija
21:03 21.02.2017.

žderu i piju naš račun, nikakve kontrole vjerodostojnosti i nužnosti tih reprezentacija, ko zna kakvim sve imenima pravdaju potrošeno,užas, lopovluka na sve strane

AA
alan.alanh
01:07 22.02.2017.

Ajme krkana naših, jeli to u onom saborskom restorančiću gdje je sve po 5 kuna, treba Vas vagat prije i poslije mandata a razliku u kg po cijeni zlata

DU
Deleted user
23:42 21.02.2017.

Pa zato je stvorena ova mini drzava, kao i svih sedam patuljastih državica na zapadnom Balkanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije