Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Službeni posjet

Milanovićeva dva tjedna u Australiji nisu ništa prema Titova dva i pol mjeseca u Burmi i Indiji

Foto: Boris Ščitar
03.03.2014.
u 14:45

Poznato je da je hrvatska emigracija u Australiji malo “žešća” te da, blago rečeno, baš i ne simpatizira SDP

Izgleda da Hrvatskoj i ne ide tako loše kada premijer može gotovo dva tjedna šetati po južnoj hemisferi. Ovih je dana objavio da će se sredinom ožujka otisnuti na daleko putovanje u Australiju i Novi Zeland. Društvo će mu praviti supruga i ministar obrane Kotromanović koji bi svojom besprijekornom vojnom karijerom trebao spriječiti neugodna pitanja premijeru.

Poznato je da je hrvatska emigracija u Australiji malo “žešća” te da, blago rečeno, baš i ne simpatizira SDP. Je li u redu da premijer napušta zemlju tako dugo kada je potvrđeno da se Hrvatska nalazi u teškoj gospodarskoj depresiji. Dr. Žarko Puhovski kaže da nije čuo da neki premijer odlazi na službeni put dva tjedna od kada državnici više ne putuju brodom. Čak i na godišnji odmor idu na manje od dva tjedna. Tako dugotrajno izbivanje iz zemlje bilo bi predugo i za predsjednika. Tim više što ide u zemlje u kojima ništa ne može dobiti ni ekonomski ni politički. U Australiji neće profitirati ni Milanovićev SDP jer je za tamošnje ljude, poentira Puhovski, čak i Karamarko previše lijevo. Na neki način Vlada će biti obezglavljena zato što se premijerova prva zamjenica nalazi u SAD-u, druga je slomila vilicu, a on sada ide na “krstarenje” po Australiji. Milanović ostavlja i svoju stranku u previranjima. Ušao je u ozbiljan sukob s ministrom financija Linićem koji ima značajnu bazu u stranci. Puhovski smatra da Milanoviću ne prijeti opasnost da ga “svrgnu” u stranci dok je na dalekom putu.

– Nažalost, neće se dogoditi ništa jer on potpuno kontrolira stranku. On je najveći problem, ali u stranci se nitko ne usuđuje pisnuti – tvrdi Puhovski dodajući da bi Milanović mogao zatrebati dođe li do nekog većeg sukoba između Grčića i Linića, što je teško očekivati. Grčić nikada ne pretjeruje u mišljenju pa je malo vjerojatno da će u tih dva tjedan vakuuma zaratiti s Linićem. Koliko god se Milanovićev put činio dalek i neprimjeren u današnje vrijeme, još nije ni blizu onome što je radio Tito. On je zbog svojih ekscentričnih putovanja, na koja je vodio bezbrojnu svitu, izbivao i po nekoliko mjeseci. Samo je putovanje u Indiju i Burmu brodom “Galeb” trajalo čak 74 dana.

>> Milanović je premijer i mislim da će tako biti i dočekan u Australiji

Komentara 43

CR
crocro
15:07 03.03.2014.

Neki dan geladam i slušam na TV da skandinavski državni dužnosnici na posao dolaze vlakom ili javnim prijevozom. Tko im je kriv kada se guraju sa ostalim putnicima. Nema veze što su bogati. Naša Hrvatska je siromašna ali zato imamo državne dužnosnike koji se lijepo razvažaju u novim i skupocjenim automobilima. E, moji skandinavci imate štošta učiti od naših političara. I uvijek će te kaskati i nikad ih dostići. To što mi vas u standardu vjerojatno dugo nećemo dostići, manje je važno.

SL
_Slavonac_
15:40 03.03.2014.

Samo putuj Milanoviću, slobodno povedi cijelu Vladu i ostanite tamo!!

KR
KroničarHr
15:14 03.03.2014.

Ne žive tamo nikakvi vukodlaci nego ljudi koji imaju kulturu demokratskoga ponašanja daleko veću nego će Milanović ikada postići za života.. koliko god otišli najčešće potpuno neobrazovani tamo, stekli su ozbiljan ugled svojim radom, poštenjem i iskrenom zahvalnošću Australiji štoo im je dala šansu koju nisu imali u SFRJ kao Hrvati. Neće ono prosvjedovati na neprimjeren način niti se izrugivati svojoj Hrvatskoj, makar je predstavljao i Milanović, ali, ako on, ovakav kakav jeste dođe na neku tribinu u njihovim tamošnjim sjajnim kulturnim centrima, onda će biti suočen sa onim sa čim je suočen svaki demokratski političar u neupitno zrelim demokratskim zemljama. Sa neugodnim pitanjima, kritikama i oštrim riječima. Toga se treba bojati, jer Milanović nema neophodnu kulturu dijaloga i moguće je u tom slučaju svašta, isključivo njegovom krivnjom. Inače, takav debilizam od posjeta dva tjedna bilo kome nikada nitko nije ni vidio ni čuo, to je samo dokaz kako je to čovjek avanturista, neodgovoran do boli i lijenčina u svojoj biti. Ništa ni više ni manje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije