Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA

Premijer Tonge zamolio neudane članice vlade da pronađu supruga

Foto: Dino Stanin/Pixsell
09.01.2019.
u 12:50

"Lijepo vas molim da vam u 2019. godini prioritet bude pronalaženje supruga"

Premijer Tonge Akilisi Pohiva pozvao je sve neudane visokopozicionirane zaposlenice vlade da u 2019. pronađu supruga i da im to bude prioritet, izvijestili su lokalni mediji.  Pohiva je poziv iznio na redovnom sastanku održanom u ponedjeljak koji je završio uobičajenom molitvom za uspješan radni početak nove godine, ali i izravnim pozivom na pronalazak partnera svojim suradnicama, prenio je radio Novi Zeland. 

"Moram vam kazati kako sam zamijetio da u premijerovu uredu i u ministarstvu vanjskih poslova na visokim položajima imamo puno visokoobrazovanih, ali neudanih žena. Lijepo vas molim da vam u 2019. godini prioritet bude pronalaženje supruga", piše lokalni list Matangi Tonga.  Na sastanku je među ostalim najavio da vlada tijekom 2019. planira provesti neke reforme

Pohiva je poznat kao vrlo otvoren predsjednik. U kolovozu je pozvao lidere ostalih pacifičkih zemalja da, kao primjer građanima, sudjeluju u godišnjoj dijeti, odnosno u natjecanju u mršavljenju, a zamisao je iznio na Forumu pacifičkih otoka. Kao neuspjeh cijele regije tada je istaknuo borbu protiv pretilosti djece te bolesti srca i protiv dijabetesa. 

Prethodno ih je izvijestio da je, po podacima WHO-a deset pacifičkih otoka po gojaznosti u samome vrhu svjetskog popisa te da je Tonga sedma. Istaknuo je da je glavni krivac za to loša prehrana.

"Nije riječ o tomu tko će izgubiti najviše kilograma, već o tomu da se morate hraniti zdravije, smršavjeti i u tome ustrajati. Kada lideri usvoje takav način razmišljanja na uspješniji će način na iste stvari naviknuti svoje građane i od toga treba početi", kazao je tada premijer Pohiva. Tonga je mala polinezijska kraljevina s više od 170 otoka i otočića u Južnome Pacifiku. Populaciju čini nešto više od 100.000 stanovnika. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije