Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Orešković:

Vjerujem da će Domoljubna koalicija i Most prevladati razlike

Tihomir Orešković
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/5
15.06.2016.
u 17:44

– Vjerujem da će ova Vlada nakon stabilizacije nastaviti provoditi promjene koje smo najavili i koje smo započeli – kazao je Orešković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković obratio se novinarima u Banskim dvorima. 

 – Danas je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa odlučilo da je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa u vezi arbitraže s MOL-om. Nakon toga, Tomislav Karamarko podnio je ostavku na dužnost prvog potpredsjednika u Vladi – kazao je u uvodu Orešković.  – Pozivam sve dionike u ovom procesu da pokažu maksimalnu odgovornost i strpljenje. Hrvatska nema vremena. Vjerujem da će Domoljubna koalicija i Most učiniti dodatni napor, prevladati razlike i da će se tenzije spustiti – rekao je premijer. 

– Vjerujem da će ova Vlada nakon stabilizacije nastaviti provoditi promjene koje smo najavili i koje smo započeli. Ova Vlada ima puno toga napraviti u interesu hrvatskih građana – kazao je Orešković. – Dozvolite mi da danas ne odgovaram na vaša pitanja, na sva pitanja ću sutra odgovarati u Saboru – zaključio je Orešković. 

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko objavio je da je dao ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade te još jednom pozvao potpredsjednika Vlade Božu Petrova i premijera Tihomira Oreškovića da i oni daju ostavke. Karamarko je na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a potvrdio da će se u četvrtak u Hrvatskom saboru odlučivati o Oreškovićevu opozivu, nakon čega će se, kazao je, ići u preslagivanje Vlade. Stanje krize vlasti zadnjih mjesec dana nazvao je "negledljivim folklorom". Odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je bio u sukobu interesa nazvao je "napola nakaradnom" jer podsjeća na verbalni delikt i ustvrdio da je isforsirana pritiskom. Najavio je da će se zbog toga obratiti Upravnom sudu.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici utvrdilo da je Karamarko iznošenjem osobnih stavova i prijedloga za povlačenje iz arbitraže bio u sukobu interesa. Zbog osobnih i poslovnih odnosa s Petrovićem, Karamarko se nalazi u situaciji u kojoj privatni interesi mogu utjecati na njegovu nepristranost i u situaciji mogućeg sukoba interesa zbog kojeg ne može sudjelovati u donošenju odluka o arbitraži i Ini, rekla je predsjednica povjerenstva Dalija Orešković.

>> UŽIVO Povjerenstvo: Karamarko je bio u sukobu interesa. Privatni interesi mogu utjecati na njegovu nepristranost, ne može odlučivati o Ini

Komentara 105

PA
Pape5
18:16 15.06.2016.

Sve za vlast, ali vlast, ni za što!

RA
ravko1952
17:58 15.06.2016.

Svaki eksponent nečije politike je u pravilu gadljiv. Mislim da ih je Orešković sve nadvisio.

UI
uvijek i sve
19:13 15.06.2016.

Svo može, ali ovaj najbrži rasprodavač hrvatske imovine, koju nije stvarao, mora otić brzinom svjetlosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije