Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jačanja suradnje

Premijer Plenković sutra s predstavnicima Francuske udruge poslodavaca

Andrej Plenković
Foto: Igor Soban/PIXSELL
29.01.2017.
u 19:52

Prema podacima za 2015. godinu, ukupna trgovinska razmjena dviju država iznosila je 700 milijuna eura

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić sastat će se u ponedjeljak u Vladi s predstavnicima Francuske udruge poslodavaca (MEDEF) s kojima će razgovarati o jačanju gospodarske razmjene između Hrvatske i Francuske, priopćeno je u nedjelju iz Vlade RH.

Francusku udrugu poslodavaca (MEDEF) predstavljat će 25 francuskih tvrtki iz sektora građevinarstva, aeronautike, svemirske tehnologije, obrane, energetike, pročišćavanja voda i zbrinjavanja otpada, prometa, bankarskih usluga, financija i savjetovanja. Prema podacima za 2015. godinu, ukupna trgovinska razmjena dviju država iznosila je 700 milijuna eura.

Hrvatska u Francusku izvozi automobilsku opremu i dijelove, poljoprivredne strojeve, teretne vagone, električnu opremu, tekstilne i kožne te drvne proizvode, a Francuska u Hrvatsku izvozi automobile, farmaceutske proizvode, plovila, poljoprivredno-prehrambene proizvode, plastične mase, električnu i elektroničku opremu te kozmetičke proizvode. 

 Predstavnici MEDEF-a u ponedjeljak će se sastati i s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić te s ministrom državne imovine Goranom Marićem

 Također u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Veleposlanstva Republike Francuske u Hrvatskoj u HGK će se u ponedjeljak održati Hrvatsko-francuski poslovni forum, u sklopu posjeta izaslanstva francuskih tvrtki Hrvatskoj 30. i 31. siječnja. Na Forumu će se francuskim tvrtkama predstaviti poslovno okruženje i investicijske mogućnosti u Hrvatsku te omogućiti izravan susret s hrvatskim tvrtkama. Održat će se i B2B razgovori između 17 hrvatskih i 20 francuskih tvrtki.

Komentara 8

HR
Hrabraja
22:19 29.01.2017.

brojevi, koji si ti lik. pa do sada smo bili jeftina snaga Njemackoj, a sada ce se sirotinja iz Slavonije iseljavati i u Francusku. Odkada je navlasti otislo je vise ljudi nego za cijelog mandata SDPa

DU
Deleted user
08:58 30.01.2017.

Ajde premijeru pričaj Francuzima nešto o: konzistentnosti, transparentnosti, vjerodostojnosti...oni o tome ne znaju ništa.

GV
golub Vaso
01:36 30.01.2017.

oni misle s pravom da smo banana država gdje će u pljačku, kao što su kolonije pljačkali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije