Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nijedan kontinent ne zagrijava se brže od Europe
Povratak na članak

Premijer Plenković najavio projekt Dolina vodika Sjeverni Jadran

Hrvatski premijer najavio je investiranje više od četiri milijarde eura u modernizaciju željeznica u idućem desetljeću

Komentari 6

UV
Uvijeksevratim
17:24 08.11.2022.

Kako je moćan naš Andrej.

VL
AT
atlantisind
17:13 08.11.2022.

Dabi se vodik proizveo treba energija .Mislim da tu nikakve ustede nema osim sto politicari muljaju.

VL
HO
Homophob
17:37 08.11.2022.

Ako Plenkovic zaista zeli uciniti nesto za Europu a narocito za Hrvatsku neka onda konacno utrosi novce u dvostruki kolosjek nizinske pruge od okoline Rijeke pa u nizinsku Hrvatsku unutrasnjost. Samo teko ce Rijeka, Labin, Bakar moci privuci trgovinu i terete jer ce biti povezani s unutrasnjiscu kontinenta. Takoder barem stoljece postojanje ideje plovnog kanala sa Jadrana u Posavinu/Pounje. To je tehnicki izvedivo danas jer Ameri su prije 200 godina izgradili plovni kanal za transport ugljena iz okolnih rudnika Pensilvanijskih planina prema Atlantiku kod usca rjeke Potomac. Ako su Ameri mogli prije 200 godina napraviti 300km kanal za teglenice krcate ugljenom kroz planine i visinske razlike od gorovo 200 m onda mi nitko nece kazati da Hrvatska danas nije sposobna izgraditi kanal upola kraci s premoscenjem manje visinske razlike! Potencijalno ekonomski produktivnije nego prodavanje maglovite proizvodnje vodika i ciste energije! Usporedite koliko je novaca ulupano u solarne "elektrane" ili polja vjetrenjaca sto nagrduju pogled na bozansku prirodu i kolicine energije dobivene iz tih dubioza! Za te novce se na Savi od slovenske granice do Iloka moglo izgraditi 5 protocnih hidroelektrana!

VL
HO
Homophob
17:14 08.11.2022.

Zasto su ljudi u poludemokracijama i demokracijama osudeni da ih u vladi predstavljaju nepametni politicari zalosnog dara zapazanja i logicnog zakljucivanja? Poznato je da je po prilici prije 5 do 10 stotina godina svjetom vladalo toplo razdoblje kada je hrane bilo u izobilju, kada su Vikinzi na Grenlandu imali stada ovaca i goveda, uzgajali jecam i relativno dobro zivjeli usporedujuci s Skandinavijom. Centralnom Europom je vladalo blagostanje i bujale su umjetnosti, znanosi (renesansa - humanizam) a usprkos visokih temperatura nivo mora nije bio visi nego je danas ili prije 100 godina! Pogledajte luke starih jadranskih i mediteranskih gradova i primjetit cemo da su obale i tada kao i danas radene u tesanom kamenu 70 - 90 cm iznad nivoa mora. Zapravo jednako kao sto je bilo u doba antickog Rima! Takoder je tragicno kada politicari unistavaju milione u tehnicke nebuloze koje su znanstvenog potencijala kao perpetuum mobile! Vodik je energetski skup proizvod jer zahtjeva puno energije da se oslobodi iz prirodnih spojeva u kojima je vezan a onda nam moze dati "ciste" energije 20-tak % manje nego energiju koju utrosimo za oslobadanje iz okoline. Za sada nemamo pametnih, nadarenih znanstvenika koji ce izmudrovati nacin za cistu energiju a ovi koji danas unistavaju novce nastojeci iznjedriti nesto korisna nisu dovoljno mudri niti skolovani da nesto postignu jer su podprosjecno obdareni usporedujuci s ostatkom populacije!

VL
BU
Bubalamala
17:04 08.11.2022.

Gazimo velikim koracima da postanemo lider u EU. Nema šale sve ovo što nam je premijer u zadnje vrijeme obećao garancija je da će tako i biti!

VL
TM
trade_mark
16:46 08.11.2022.

opaaa... evo ga, nakon projekta slavonija ide projektić dolina vodika. koliko će se tek tu milijuna utopiti...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.