Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo ministar Matić

Premijer opet nije došao na misu za domovinu

zoran milanović,portal
Marijan Sušenj/PIXSELL
25.06.2013.
u 10:11

Od ministara iz Vlade je došao samo Predrag Fred Matić, ministar branitelja. Osim njega na misi su predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Sabora Josip Leko i Milan Bandić.

Kao što smo prvi najavili, premijer Milanović ponovno nije došao na misu za domovinu.  Premda je ulaz u sv. Marka nasuprot ulazu u Vladu, a misa je počela u 10 sati, tj. kad su završena sva protokolom predviđena polaganja vijenaca.  Od ministara iz Vlade je došao samo Predrag Fred Matić, ministar branitelja. Osim njega na misi su predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Sabora Josip Leko i Milan Bandić.

Prošle godine izostanak premijera i cijele Vlade na misi za domovinu snažno je upao u oči i bio svojevrsna poruka i Crkvi (kako crkvenom vrhu tako i vjerenicima) i građanima, tj. svima koji upravo kroz misu za domovinu iskazuju svoje štovanje prema žrtvama koje su ugrađene u temelje suvremene i demokratske Hrvatske. Milanovićev izostanak naprosto nije mogao biti zaobiđen, jer ga je župnik sv. Marka mons. Franjo Prstec tražio riječima i pogledom, kako bi pozdravio i premijera, nakon predsjednika države i Sabora. Ali, kao što se zna, njega u prvim klupama nije bilo.

>> Premijer Milanović ponovno neće doći na misu za domovinu?!

Premijer Milanović kasnije je rekao kao je on na utjecajnom mjestu na Kaptolu najavio svoj nedolazak i dodatno pojasno da će na misu ići samo u Zagrebačku katedralu na Božić. A to je obećanje i ispunio te je na vlastite uši mogao čuti gromovitu propovijed kardinala Bozanića, inspiriranu uvođenjem zdravstvenog odgoja u škole.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije