Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer obišao poplavljena područja

'Po prvi put obranjena je Hrvatska Kostajnica od poplava'

Premijer u obilasku Jasenovca
Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell
1/17
15.05.2019.
u 17:17

Rijeka Una stagnira, ali visoki vodostaji zadržat će se nekoliko dana rekli su nakon sastanka stručnih službi i premijera u prostorijama općine

Premijer Andrej Plenković je, nakon Karlovca, obišao danas i područje Jasenovca koje se priprema za vodeni val Save čiji se vrhunac očekuje tijekom petka.

Pripreme na obrani od poplava su započete u Mlaki te Uštici gdje stotinjak djelatnika hrvatskih voda i kooperanata postavlja zečje nasipe u najugroženijem dijelu naselja.

"Pripremamo se za viši vodostaj Save, obzirom da je ovdje i ušće Une u Savu, i obzirom na povećane vode koje dolaze iz Bosne i Hercegovine. Priprema se obrana na razini Save od oko 920 cm, iako se ne očekuje toliki vodostaj. Lani su bile rekordni vodostaji, a ove godine se ne očekuju toliki. Situacija je pod kontrolom zahvaljujući dobrim pripremama i dobro organiziranom poslu." - rekao je premijer prilikom obilaska Uštice.

U Hrvatskoj Kostajnici rijeka Una lagano stagnira, no visoke vode zadržati će se nekoliko dana, rečeno je nakon sastanka stručnih službi i premijera u prostoru općine Jasenovac.


 

- Po prvi puta obranjena je Hrvatska Kostajnica, imamo dva podruma poplavljena u koje je ušla voda kroz kanalizaciju. Box barijere su dosta pomogle u obrani Ulica Kavrlja i Nine Marakovića. U planu je tu izgradnja nasipa koja će trajno obraniti H. Kostajnicu od ovako visokih vodostaja. Na  području Siska i Lekenika Kupa raste, no nema nikakve ugroze kuća i objekata. Dvije ceste su trenutačno zatvorene – cesta H. Kostajnica - Dvor i tu smo s premijerom sada razgovarali da se ta cesta mora podići kako u budućnosti Dvor ne bi ostajao odsječen od ostatka zemlje. Za teretni promet ćemo zatvoriti cestu Hrvatska Dubica-Jasenovac zbog dijela u Tancu gdje je lani oštećen nasip - rekao je župan sisačko-moslavački Ivo Žinić nakon sastanka.

Poplave na karlovačkom području

Komentara 1

ST
Stipan
19:52 15.05.2019.

Gdje je krokolinda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije