Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vilim ribić:

Premijer Milanović obećao odazivati se na važne sastanke

gsv
Robert Anić/PIXSELL
25.07.2013.
u 14:42

Prije sjednice GSV-a Vilim Ribić predsjednik Matice sindikata, kazao je da očekuje da formalistički stav prema GSV-u postane sadržajni

Konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća kojom je predsjedao premijer Zoran Milanović, bez obzira na ranije žestoke sukobe, prošla je u tolerantnom ozračju te su dogovorili da će uza svaki prijedlog koji Vlada pošalje u Hrvatski sabor biti priloženo mišljenje GSV-a.

Podrška Liniću

Izvijestili su to ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, koji je izabran za predsjednika GSV-a, predstavnik poslodavaca Damir Kuštrak i predstavnik sindikata Damir Jakuš.

– Plan Vlade jačanje je socijalnog dijaloga, nadam se da će biti na višoj razini i da ćemo raspraviti o svim bitnim temama. Uveli smo i obvezu obavještavanja GSV-a o svemu što se raspravlja u Europskoj komisiji. Dosad je bilo problema u socijalnom dijalogu. Sad kad treba provoditi reforme, moramo skupiti glave i doći do konsenzusa – kazao je Mrsić. Kuštrak je kazao da je njihov cilj pomoći Vladi da ostvari gospodarski rast te da im je drago da se mišljenje GSV-a čuje u Saboru, dok je Jakuš kazao da im je drago što je sjednicu sazvao premijer te da je socijalni dijalog bitan bez obzira na to hoće li se postići konsenzus ili će sindikati imati izdvojeno mišljenje.

Prije sjednice GSV-a Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata, kazao je da očekuje da formalistički stav prema GSV-u postane sadržajan te da GSV ne bude samo smokvin list za Europsku uniju.

– Dvije su ideološke opcije, socijaldemokratska, što su sindikati, i liberalno-prokapitalistička što su Vlada i poslodavci. Mi ćemo biti zapostavljeni – kazao je Ribić i dodao da podržavaju ministra financija Slavka Linića u jačanju financijske discipline.

Razmjena stavova

Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, kazao je da na sjednici nije bilo svađe ni povišenih tonova, a da je premijer Milanović obećao ubuduće se odazvati na razgovore o nekim bitnim temama iako osobno drži da razgovore treba voditi na drugačiji način.

– On je rekao svoje stavove, mi svoje. Na neke je teze odgovorio, no nemam dojam da je u sebi išta od toga prihvatio – opisao je Sever.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije