Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.05.2014. u 21:22

Sukob između Milanovića i Linića otkrio nam je da su Zoran i Slavko zapravo hrvačice u blatu sklone jako niskim udarcima

Konferencija za novinare koju je održao bivši ministar financija Slavko Linić bila je duboko uznemirujuća. No ne zato što je donijela neku novu, suštinski bitnu informaciju koja bi mogla promijeniti dojam o premijeru Zoranu Milanoviću, odnosima u Vladi ili njezinim rezultatima.

Linićeve riječi samo su potvrdile ono što su malo bolje upućeni znali ili pretpostavljali: premijer je narcisoidni i inatljivi politikant s niskim stručnim i općim radnim kapacitetima, dostatnim tek za prizemne zakulisne spletke.

Stari umišljeni čangrizavac

Linić je učvrstio i dojam o samome sebi. Kada je priznao da od kraja siječnja prekinuo bilo kakvu komunikaciju s premijerom nakon što ga je (on premijera) stjerao u neku stvar, zapravo nam je potvrdio da smo svi skupa imali posla sa starim umišljenim čangrizavcem koji je nesposoban shvatiti kako je stvar najobičnijeg političkog bontona napustiti mjesto ministra financija ako više ne možeš komunicirati sa šefom. Ne, Linić se čak pohvalio da je u tom razdoblju nekomunikacije pripremao rebalans proračuna, pregovarao s Europskom komisijom, MMF-om i Svjetskom bankom... Sve bez razgovora s premijerom. Suludo.

Tko je zapravo i kako upravljao zemljom dok su se dva inatljivca durila? Što je radio pristojni, sjedokosi čovjek na Pantovčaku za to vrijeme? Znao je za to, ali ništa nije poduzeo iako je pred sobom imao očiglednu krizu ključne institucije u RH? Nadalje, “informacije” koje je Slavko Linić ponudio o premijerovu bratu i njegovoj saveznici Nadi Čavlović Smiljanec također su nas samo uvjerile da se Linić, koji se često voli legitimirati kao vrijedni vojnik partije, zapravo spreman do besvijesti, skupa sa Zoranom Milanovićem, valjati u blatu podvala i međusobnih optužbi.

Što se još čeka?

Najveći dobitak za ovu zemlju leži u maloj nadi da se ona riješi obojice, i Zorana Milanovića i Slavka Linića, čovjeka koji je potpuno nesvjestan promašenosti vlastite fiskalne politike.

Naglasimo; jedini zaključak koji se može nametnuti pomnim praćenjem situacije jest da su neminovne smjena Zorana Milanovića i temeljita rekonstrukcija Vlade. Do toga se može stići smjenom Milanovića na Glavnom odboru SDP-a ili raspisivanjem izvanrednih izbora. Hoće li se to dogoditi? Kao što smo napisali, nada nije velika. Puno toga ovisi o SDP-u, u kojem nakon Linićeve konferencije, parafrazirajmo, neki piju od radosti, neki od tuge, a neki od jutra. Pa tko će ga znati...

Šalu na stranu. Ova je vlada izgubila kredibilitet. Što se još čeka? Moralni članovi Vlade trebali bi što prije javno dati ostavke. Trebali bi shvatiti da nisu uvjerljivi vire li iz koša s prljavim rubljem.

>>Komunikolozi o Linićevom obraćanju: U nastupu bio kao buldožer

>>Milanović: Linić se drži obećanja da će nas blatiti

>>Linić: Pravi su razlozi moje smjene INA i kredit od 20 milijuna kuna tvrtki Mali biskviti

Komentara 67

SA
sasajuri
21:57 29.05.2014.

Sukob je otkrio da su obojica kriminalci koji pogoduju braći, kumovima, školskim drugovima itd. Treba i Milanovića i Linića strpati u Remetinec!

IB
Ivan Basar
21:59 29.05.2014.

Vadim iz teksta da najveći dobitak za ovu zemlju leži u maloj nadi da se ona riješi obojice, i Zorana Milanovića i Slavka Linića. Nedovoljno. Što je sa privredom, što je sa poljoprivredom, što je sa onim koji sa prijateljemljem iz Rijeke zabada nos u nogometne utakmice, a što je sa onim maleckim koji pred svojom izjavom u Kolovozu prošle godine, ' Šta će oni meni', ne svaća kako je on sam, mali. Donošenje zakona na zadnjem satu sabora jedne Hrvatske pred ulaskom u EU, i pljuvanjem u lice EU-u, i naknadnim lizanjem guzice. Gdje smo, što smo, kuda idemo.

TO
torcidaš
21:44 29.05.2014.

Pantovčak i Trg svetog Marka dobija nove stanare Uskoro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije