Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Britanija

Premijer Brown: Kriza nije gotova, bit će još teških trenutaka

Gordon Brown
REUTERS
10.03.2010.
u 14:50

Oporbeni konzervativci upozoravaju da bi s Brownom kao premijerom i u idućih pet godina zemlja mogla zapeti u ozbiljnim problemima i utonuti u potpuno financijsko i gospodarsko rasulo.

Britanski premijer Gordon Brown svoje je sunarodnjake upozorio da gospodarska kriza još nije okončana i da bi moglo biti još teških trenutaka. No naglasio je da svoju zemlju neće iznevjeriti, a biračima koji će na parlamentarne izbore izići u svibnju, poručio je da kao se nada da će sve probleme koji se pred zemljom pojavi i dalje rješavati zajednički.

Oporbeni konzervativci upozoravaju da bi s Brownom kao premijerom i u idućih pet godina zemlja mogla zapeti u ozbiljnim problemima i utonuti u potpuno financijsko i gospodarsko rasulo. Oni upozoravaju da je zemlja utonula preduboko u dugove i da je potreban novi gospodarski model koji će zemlju izvući iz neizbježne propasti. I neki analitičari tvrde da je Velika Britanija preopterećena dugovima i da nije na pravom putu koji vodi oporavku. Jedan od modela pokušaja izlaska iz krize jest da se na izborima izabere nova politička opcija. No zaključuju da će, ma tko došao na vlast nakon izbora koji se održavaju 6. svibnja, biti u popriličnoj nevolji.

Za 24. ožujka najavljeno je predstavljanje proračuna za sljedeću godinu. Najavljene su oštre mjere štednje, a na udaru će se najprije naći državni i javni službenici s visokim plaćama koji će u 2011. ostati bez dijela svojih dosadašnjih primanja. Ministar financija Alistair Darling najavio je da će se Velika Britanija iduće godine zaduživati manje od planiranoga i da se neće ponoviti 2010. u kojoj je planirano novo zaduživanje u iznosu od 179 milijardi funti.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar sasanet
sasanet
15:52 12.03.2010.

istina boli zar ne !? izvinite admine na ovoj izjavi koja se odnosi na vas. nakon sto pogledate slijedeci video mogli bi se predomisliti. http://vodpod.com/watch/1803797-new-world-order-plan-europe-america-vs-russia-china eto sve je jasno sa ovim videom i opravdava izbrisanu izjavu koja je u skladu sa temom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije