Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazale mu funkcije

Prema Zemlji leti satelit težak 5,7 tona, ne zna se gdje će pasti

uars
Reuters/Pixsell
19.09.2011.
u 19:36

Mogućnost da krhotine svemirske letjelice pogode nekoga na planetu su 1 prema 3200, no pretpostavlja se da će satelit pasti u ocean.

Satelit težak 5,7 tona kojemu su otkazale funkcije oko 23. rujna trebao bi pasti na Zemlju. Mogućnost da krhotine svemirske letjelice pogode nekoga na planetu su 1 prema 3200, no pretpostavlja se da će satelit ipak pasti u ocean, izvijestila je NASA, piše BBC.

Satelit UARS koji je služio za istraživanje gornje atmosfere lansiran je u svemir 1991., a isključen 2005. godine kada je završio svoju misiju. Očekivalo se da će na Zemlju pasti ove godine, no nije se točno znalo kada.

Iako prema našem planetu leti satelit od gotovo šest tona, velike opasnosti ipak nema. Naime, većina satelita neće izdržati visoke temperature prilikom ulaska u atmosferu, a prema predviđanjima NASA-e, do Zemlje će stići 26 komada UARS-a. Očekuje se da će krhotine pasti preko područja od sjeverne Kanade do Južne Amerike i to u ocean.

Ključne riječi

Komentara 3

FR
friz
08:21 20.09.2011.

obzirom da Amerika posjduje raznorazne rakete velikog dometa,jednostavno mogu pogoditi satelit i raznjeti ga na milijune sitnih komada i nitko neče biti u nikakvoj opasnosti.To im je i obaveza na kraju,a ne da cijeli svijet strepi gdje će satelit pasti.

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
18:23 20.09.2011.

u svakom slučaju, događa se neko s(.)anje! naime, 27. 9. bi zemlja trebala proći kroz rep kometa elenin, pa se i tu očekuje kiša kamenja. tko zna, možda je taj satelit pao upravo zbog sraza s nečim takvim. zapanjujuće je što je omjer udara u ljude 1:3200, a koliko ima milijardi ljudi na zemlji. ameri nemaju pojma gdje će taj satelit pasti, ali znaju da će pasti u ocean, baš zanimljivo. ja mislila kako oni imaju svu moguću tehnologiju za rješavanje takvih sitnica. kad ono, izgleda da ništa. nagađaju poput nostradamusa. možda im naš josipović pomogne nekakvim svojim rješenjem, kad ga obama već kopira.

PR
promjena2
23:10 20.09.2011.

U nultoj-dimenziji se otkrila nova formula u jednom Turbinu koji daje \"slobodni izvor snage\" moze zamjeniti fosilna i ne-fosilna goriva plus i nuklearke. Turbin nikad ne ptestaje raditi tako sve dok ima i postoji SILA TEZA u nasoj planeti zemlji. Formula je (M= -0+) ona se nalazi u ministarstvu znanosti kod Radovan Fuchs i kod ravnatelja IRB ujedno i u energetskom institutu Hrvoje Pozar. Neka VECERNJI lis to provjeri i nek potrazi tu Formulu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije