Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teške posljedice

'Korektivna' silovanja 
kao 'lijek' za homoseksualnost

silovanje
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
04.01.2014.
u 18:50

Prema statistici, svaka druga žena postat će žrtva silovanja

Najmanje 31 žena u Južnoj Africi preminula je u posljednjih 15 godina od posljedica tzv. korektivnog silovanja, brutalnog načina kako lokalne zajednice – tvrde – “liječe” homoseksualnost.

Žene podvrgavaju grupnom silovanju s teškim fizičkim i psihičkim posljedicama. I samo silovanje u JAR-u je zločin bez kazne – brojke kažu da tek svaki 25. silovatelj biva osuđen, da će jedna od dviju žena tijekom života biti silovana, a da godišnja statistika broji 500.000 seksualnih napada.

>> Šokantna kampanja prikazala žrtve silovanja kao 'nesmotrene pijanice'

Komentara 4

XA
xaron
20:26 04.01.2014.

Mi bi svakako trebali proširiti odnose sa JAR.

BR
Brandfackel2
19:17 04.01.2014.

Odvedite tamo Pusićku, Teršelićku, Rudanicu, Sarnavku i ekipu... Problem će biti brzo riješen na obostrano zadovoljstvo...

CA
carousel
15:48 05.01.2014.

Sasvim normalan dan u Južnoj Africi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije