Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSNIVA SE FOND
Povratak na članak

Mogu li svi dobiti skupe lijekove? Uvodi se francuski model

U Fond za inovativne lijekove donacije i na ime pojedinaca

Komentari 9

BA
balrog43
17:59 04.12.2017.

Donacije na ime pacijenta, kaj reci.... "Tko ima boljeg kuma taj ce imat i bolji lijek?" "Oprostite ali vase dijete nije primilo dovoljno donacija te ga ne možemo liječiti..." A jesmo država svaka nam čast.

VL
DU
Deleted user
17:57 04.12.2017.

Neka prebace iz hadezeovog crnog fonda u fond za inovativne lijekove, pa će biti za sve.

VL
Avatar Ronin
Ronin
18:23 04.12.2017.

Nama i treba francuski model ali onaj iz 1789g.

VL
SV
svojaja
18:31 04.12.2017.

Ne znam gdje je to Kujundzic upecao, ja ne mogu nista naci o tim fondovima na webu u Francuskoj. Njihov sanitarni model je veoma jasan na webu, ali nema govora o nikakvim fondovima na sluzbenim stranicama. Jos da Vlada prosii novce od gradjana za donacije, to prvi put cujem. Obicno postoje privatni fondovi za istrazivanje raznih bolesti, kod nas ovdje u CH su svi privatni. Sramota da ovi prose novce od siromasnih gradjana, a trose puste milijune na naoruzenje.

VL
AN
ante92
18:31 04.12.2017.

To je znači sistem, ko ima para država mu plati pola, tko nema sam si plaća grobno mjesto.

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
09:02 05.12.2017.

Nažalost, uvijek iznova zlorabe djecu za postizanje svojih interesa. Tko je prikazao učinkovitost lijeka? Prezentirana 2 primjera? Uvesti sustav dvostruke kontrole trošenja novaca u JZ sustavu. Zaposliti radnike, i liječnike i sestre i spremačice, ne iskorištavati radnike i ne plaćati ih preko posrednika, jer onda novac završava u agencijama a nema za liječenje. Liječiti sukladno dobroj kliničkoj praksi i mogućnostima. Prestati s zlouporabim djece, u ostvarivanju prizemnih ciljeva. Tko će tu profitirati djeca ili...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.