Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan grada

Prelog je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji nije uveo prirez

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 07.04.09., Cakovec, Hrvatska-  O politickim predizbornim obecanjima. Gradonacelnik grada Preloga, Dragutin Glavina. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list'
Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list
07.12.2010.
u 08:49

- Pred nama su gradnja obilaznice i kanalizacije te sportskih dvorana Srednje škole Prelog i OŠ Draškovec i dogradnja OŠ Prelog, kaže Glavina

Brankica Mezga, Nikola Oto i Draško Mihinjač dobitnici su Grba, a Željko Slaviček, Antun Bermanec, Likovna udruga donjeg Međimurja Prelog, Hrvatsko srce i Nikola Zvonarek Plakete grada Preloga, priznanja dodijeljenih jučer u povodu Dana grada Preloga, koji je obilježio 746 godina postojanja.

Gradonačelnik Dragutin Glavina posebno ističe da je Prelogu nedavno dodijeljen prestižni status grada prijatelja djece. Uz obnovu Glavne 35, najveća investicja u ovoj godini bilo je uređenje Trga sv. Lovre u Cirkovljanu, u koji je uloženo blizu 2,5 milijuna kuna. Grad je krenuo i u sanaciju odlagališta Gorice , u kojoj sudjeluje i Fond za zaštitu okoliša. Vrijednost tog projekta je 2,9 milijuna kuna. Prelog je jedan od rijetkih gradova koji još nisu uveli prirez.

- Prema pokazateljima poslovanja za prvih devet mjeseci, i ova će godina biti godina stagnacije, no među našim poduzetnicima ima još uvijek optimizma. Možda zato što smo uvijek bili skromniji i štedjeli. Pred nama su gradnja obilaznice, sportskih dvorana Srednje škole Prelog i OŠ Draškovec, dogradnja OŠ Prelog i gradnja kanalizacije donjeg Međimurja - kaže Glavina.

 Neki od tih projekata bili su na vrhu prioriteta Međimurske županije, a onda su odjednom pali u drugi plan.

- Naš razvoj uvelike ovisi o suradnji i sufinanciranju drugih, posebno države. Ako pomoć izostane, neki od projekata morat će u mirovanje - zaključuje Glavina. Mnogo očekuje od projekta zdravstveno-turističkog kompleksa u Draškovcu, za koji je ishođena građevinska dozvola za prvu fazu, a iduće godine trebala bi i početi i gradnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije