Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lampedusa

Prekrasni otok s bolnim ožiljcima

Lampedusa
Foto: DW screenshot
1/2
14.10.2014.
u 08:41

Sve manje turista želi provesti svoj odmor na mjestu koje je postalo simbol ljudskih patnji i tragedija pred vratima Europe

Deseci tisuća izbjeglica svake se godine preko Sredozemlja pokušavaju dokopati obala Europe. Luka spasa za mnoge od njih je Lampedusa, talijanski otok od dvadesetak četvornih kilometara smješten između Tunisa i Sicilije.

Njegovih 4 i pol tisuće stanovnika živi uglavnom od ribarstva i turizma, što nije ni čudo s obzirom da se radi o otoku s bogatom poviješću, ugodnom klimom i brojnim prirodnim ljepotama. Međutim sve manje turista želi provesti svoj odmor na mjestu koje je postalo simbol ljudskih patnji i tragedija pred vratima Europe.

>>Lampedusa u Berlinu

>>Imigrante je banda krijumčara silovala i mučila prije smrti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije