Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADMINISTRATIVNA ODLUKA

Preko noći u Srbiji nestalo 4000 oboljelih: Objašnjenje Stručnog stožera nije uvjerilo epidemiologe

08.06.2020.
u 10:57

Smatra se kako ''skidanje broja'' ima još jednu dimenziju. Naime, za ulazak u Crnu Goru potrebno je da zemlja iz koje građani ulaze ima manje od 25 zaraženih na 100.000 stanovnika, a sad je taj kriterij postignut.

U samo jedan dan u Srbiji je broj pozitivnih na COVID-19 smanjen za 10 puta. No, stručni stožer ima objašnjenje kako je koronavirus gotovo preko noći nestao kod više od 4000 zaraženih. 

– To su zaraženi koji su otpušteni s jedinim negativnim nalazom, a prošlo je 28 dana – rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Međutim, s njihovom odlukom nisu pretjerano sretni epidemiolozi. Oni upozoravaju da je te pacijente ipak trebalo još jednom testirati kako bi svi bili sigurni da kod njih virusa više nema. 

– Jasno je da oni nisu tijekom 24 sata testirani i dobili negativan nalaz nego su otpisani potezom pera, to je administrativna odluka – tvrdi epidemiolog Zoran Radovanović, piše N1.

Smatra se kako ''skidanje broja'' ima još jednu svrhu. Naime, za ulazak u Crnu Goru potrebno je da zemlja iz koje građani ulaze ima manje od 25 zaraženih na 100.000 stanovnika, a sad je taj kriterij postignut.

– Sad su se stekli uvjeti za otvaranje granice prema Srbiji. Dobro, pozdravljam tu vijest, ja sam znala da će se steći uvjeti zato što je to važno za njihov turizam, a i zato što uvjeti koji su bili postavljeni, odnosno razlog da se ne otvaraju granice za građane Republike Srbije, bio je potpuno politički i nije imao nikakve veze sa zdravstvom. Rekli smo da će se uskoro steći uvjeti i, eto, ako su se sad stekli, meni je baš drago – izjavila je srpska premijerka Ana Brnabić.

Međutim, posljednjih dana u Srbiji ipak se povećava broj oboljelih. Epidemiolog Radovanović upozorava kako slabiji simptomi kod novooboljelih ne znače da je virus oslabio već da mu je teže pronaći novog domaćina. 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Damating
Damating
11:31 08.06.2020.

A od kad im je ukinut "policijski čas" korona se prepala Srba na ulici 😁 jbt i korona je čula za "događanje naroda".

DU
Deleted user
13:31 08.06.2020.

Mozemo kako hocemo 😎 najjaci narod na Balkanu uz bracu Grke i Rumune

DU
Deleted user
13:48 10.06.2020.

Ana Brnabić se ipak ograđuje. Kaže "ako" su se uvjeti stekli... Dakle ne tvrdi da su se uvjeti stekli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije