Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CARINICI U AKCIJI

Preko Malog Prologa žena pokušala prokrijumčariti 85 kilograma duhana

duhan
Foto: Carina
1/2
08.08.2014.
u 16:03

Ženi je izrečena prekršajna kazna od 10 tisuća kuna, a slijedi joj i plaćanje trošarina od 44 tisuće kuna

Carinici Odjela za mobilne jedinice Ploče danas su zaplijenili gotovo stotinu kilograma sitno rezanog duhana koji je trebao u prodaju na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj.

Najprije su na graničnom prijelazu Mali Prolog prilikom kontrole putničkog i teretnog prometa pri ulasku u Hrvatsku, odnosno Europsku uniju, carinici zaustavili automobil hrvatskih oznaka za čijim je upravljačem bila naša državljanka. Detaljnim pregledom vozila pronađene su vreće s ukupno 84,90 kilograma sitno rezanog duhana bez propisanih nadzornih markica Ministarstva financija. Ženi je izrečena prekršajna kazna od 10 tisuća kuna, a slijedi joj i plaćanje trošarina od 44 tisuće kuna.  

Nešto kasnije u mjestu Ravča zaustavili su drugi automobil naših oznaka u kojem je pronađeno 13 kilograma sitno rezanog duhana. Vozaču, hrvatskom državljani, izrečena je novčana kazna od pet tisuća kuna, a prema zahtjevu za obračun na ime trošarina mora platiti još 6760 kuna.

>> Zaplijenili 312 litara alkoholnog pića i 124,5 kila rezanog duhana

>> Spriječili krijumčarenje: Carinici uz pomoć službenog psa u kamionu pronašli ukupno 251, 7 kg duhana

Komentara 2

ČI
čijismo
16:59 08.08.2014.

Najprije su na graničnom prijelazu Mali Prolog prilikom kontrole putničkog i teretnog prometa pri ulasku u Hrvatsku, odnosno Europsku uniju, carinici zaustavili automobil hrvatskih oznaka za čijim je upravljačem bila naša državljanka: pa jebi ga ak je ulazila u europskuu državu a ne svoju onda nije ni svoja državljanka večm eu ropska štto opet znaći da mi tj hrvatska kao država više i ne postoji ili je ovaj novimar krajnje nepismen ili dodvornički uvučen ili krajnje mrzi pak hrvatsku te mu je lakše napisati takvu glupost kao što je ova :pri ulasku u Hrvatsku, odnosno Europsku uniju

BA
bajo2
21:49 08.08.2014.

trebala je reci kao i za lijekove.mjesecna potreba za osobnu upotrebu.ostati na granici i popusiti.to bi pravno bio jedini nacin da se izvuce bez kazne.ahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije