Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija upozorava na prijevaru

Preko interneta kupio BMW, platio, a onda nazvao auto kuću i ostao u šoku

Računalo prevara kviz
Slavko Midžor/PIXSELL
21.01.2022.
u 15:07

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Policijski službenici istražuju slučaj prijevare prilikom kupnje automobila iz inozemstva. Naime, u Policijsku postaju Pula-Pola jučer je pristupio 41-godišnji muškarac koji je prijavio kako je na jednoj njemačkoj internet stranici pronašao povoljan oglas za prodaju automobila BMW.

Stupio je u kontakt s  osobom čiji broj mobitela se nalazio naveden na stranici te je dogovorio kupnju i dostavu automobila u Hrvatsku, za što je 17. siječnja uplatio nekoliko desetaka tisuća eura. Kada je naknadno stupio u kontakt s auto kućom koja je navodno oglašavala prodaju automobila, 41-godišnjak je shvatio da je prevaren, s obzirom da je u auto kući dobio informaciju da je automobil i dalje u prodaji i da je njegova cijena znatno veća. Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Budući se na pojedinim internetskim stranicama znaju objavljivati oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila.  Najčešće se radi o nekoliko godina starim automobilima, popularnim modelima s malom kilometražom, koji su u dobrom stanju, no prodaju se po cijeni koja je znatno niža od cijena ostalih automobila u istoj kategoriji. Policija stoga upozorava građane da kod takvih oglasa budu oprezni te da pripaze kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela.

Video: Hrvatski granični policajci zbog sira naplatili pozamašnu kaznu: 'Iznos je nevjerojatan'

Ključne riječi

Komentara 8

TO
tomotomo
17:54 21.01.2022.

Zašto ste izbrisali "oglas" za onu vilu sa 25 soba i 20 kupaonica i jako povoljno, ja sam mislio da kupim. 😆

IM
Immanuell
17:49 21.01.2022.

Auto preko interneta?! Neki nikad neće naučiti.....

TO
tomotomo
17:49 21.01.2022.

Rezerviraš auto, sutra dan dođeš i platiš, ako neće tak , neću kupiti. Zašto ste napisali Pula po i po talijanski?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije