Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazna 18 tisuća kuna

Preko granice pokušao prošvercati prepariranog medvjeda

carina.gov.hr
18.01.2022.
u 14:27

Pretragom osobnog vozila pronađen je jedan preparirani smeđi medvjed i jedna lubanja smeđeg medvjeda

Počinitelj čiji identitet nije priopćen pokušao je preko graničnog prijelaza između Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Slavonskom Brodu prošvercati prepariranog medvjeda.

Kako se navodi u priopćenju objavljenom na stranicama Carinske uprave RH, carinski službenici Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod pretragom osobnog vozila na području RGP Slavonski Brod i luke Slavonski Brod pronašli su skrivenog prepariranog smeđeg medvjeda i lubanju smeđeg medvjeda

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod u subotu, 15. siječnja izvršili su pretragu osobnog vozila koje je prelazilo preko graničnog prijelaza Slavonski Brod, izvijestili su iz Carinske uprave.

Tom prilikom pronađena je roba skrivena u prtljažniku i u kabini vozila, koja je predmet zabrana ili ograničenja, a radilo se o CITES konvencijom zaštićenoj divljoj vrsti ili njenim dijelovima koja nije bila prijavljena carinskim službenicima. 

Pretragom osobnog vozila pronađen je jedan preparirani smeđi medvjed i jedna lubanja smeđeg medvjeda.

Protiv osumnjičenika podnesen je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 18 tisuća kuna. Pronađena roba je oduzeta, stoji u izvješću. 

Prepariranje životinja je težak i zahtjevan posao kojim se u Hrvatskoj i zemljama okruženja bavi vrlo malo ljudi. Cijena prepariranog medvjeda na tržištu ovisi o njegovoj veličini, a za veće primjerke može se dobiti i do tri tisuće eura.

>> VIDEO Obiteljski liječnici: Zbog testiranja druge pacijente propuštamo


 

Komentara 1

LI
liliZG
19:21 18.01.2022.

ma di si medo mali.....?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije