Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan bosančić

Preko gospodarenja otpadom do dogradonačelnika Vinkovaca

hsp as, hdz,vinkovci,portal
Goran Ferbezar/PIXSELL
17.05.2013.
u 09:57

U Vukovarsko-srijemskoj županiji provodi projekt ugradnje solarnih panela na obiteljske kuće što u 50-postotnom iznosu sufinancira županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ivan Bosančić je uz Tomislava Šarića iz HSP dr Ante Starčević, kandidat HDZ-a za mjesto dogradonačelnika Vinkovaca. Već nekoliko godina je zadužen za implementacije projekata vezanih za obnovljive izvore energije i gospodarenje otpadom pa na tim djelatnostima i temelji nadu kako će mu glasači u nedjelju dati povjerenje. 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji provodi projekt ugradnje solarnih panela na obiteljske kuće što u 50-postotnom iznosu sufinancira županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Za ovaj projekt vlada veliko zanimanje pa je do sada izdano oko 200 rješenja za postavljanje panela na obiteljskim kućama, a nedavno je raspisan natječaj za još stotinjak.

- Obnovljivi izvori energije i pametno gospodarenje otpadom koje donosi dobit, naša je budućnost, ali i obveza kao članice EU od 1. srpnja jer je Hrvatska potpisnica sporazuma da ćemo 20 posto energije dobivati iz obnovljivih izvora dok smo danas na nekoliko postotaka. Moramo biti pripremljeni jer u EU Hrvatsku čeka 450 milijuna eura za razvijanje obnovljivih izvora energije za što moramo napraviti kvalitetne projekte i zato već i radimo na dokumentaciji kako bi iz fondova EU povukli novac koji nam je namijenjen. To su poslovi kojima ću se baviti kao dogradonačelnik Vinkovaca - kaže Ivan Bosančić, direktor županijske tvrtke Eko-sustav koja provodi ove projekte.

>>Komarci postali izborna tema u Vukovaru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije