Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krizni stožer

Prekipjelo im je nakon 8 novih zaraženih: Ako nećete biti sami u izolaciji, onda ćemo vas mi staviti u izolaciju!

Foto: Davor Javorović
1/7
24.03.2020.
u 11:33

– Što se tiče onih koji bi sad odjednom išli k strini, nema toga! Ozbiljan je trenutak, počnimo se ozbiljno ponašati – poručio je Ivanović, osječko-baranjski šef kriznog stožera, nakon što je u toj županiji potvrđeno ukupno 17 slučajeva zaraze

Osam novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Osječko-baranjskoj županiji od jučer. Dakle, broj zaraženih skočio je sa 7 na 17 u samo dva dana.

Zaposlenici oboljelih poduzetnika

– Rano jutros doznali smo nove rezultate, imamo ukupno 17 pozitivnih osoba. Velika većina dobrog je općeg stanja, a jedna osoba je srednje teškog općeg stanja – izvijestila je prof. dr. sc. Ljiljana Perić, infektologinja KBC-a Osijek. Nisu svi iz Osijeka i nisu svi povezani s dvoje zaraženih poduzetnika koje je u nedjelju hospitalizirano. No među novooboljelima ima i zaposlenika te osječke tvrtke čiji su vlasnici virus dobili od jednog Karlovčanina.

Zatvorena je i poslovnica jedne banke u Osijeku i dezinficirana, ali epidemiolozi kažu kako imaju cijelu situaciju pod kontrolom. Riječ je o poslovnici u samom središtu grada, izuzetno posjećenoj, a zaražen je koronavirusom jedan zaposlenik. On nije, pak, bio u izravnom kontaktu s klijentima.

Od sutra će se i u Domu zdravlja Osijek uzimati uzorci za analizu na koronavirus u šatoru u dvorištu središnje zgrade zbog blizine Zavoda za javno zdravstvo, gdje će uzorci biti dostavljani svaki dan u podne.

Testiranje i u Domu zdravlja

– Važno je napomenuti kako ne mogu građani dolaziti sami na testiranje, već po preporuci epidemiologa – poručio je Mato Lukić, ravnatelj Doma zdravlja Osijek.

Zabrinjava činjenica da je povećan broj kršenja samoizolacije, policija je zabilježila od jučer čak 19 slučajeva. 

– Apeliram na građane da se pridržavaju mjera samoizolacije, situacija je vrlo ozbiljna, riječ je o zdravlju, o životima ljudi. Kontroliramo i zabranu napuštanja mjesta prebivališta, još ćemo danas biti tolerantni jer se još nabavljaju propusnice, ali od sutra nećemo. Nadalje, od uspostavljanja punktova, u našu je županiju ušlo 1019 osoba, od toga 23 s mjerom samoizolacije, a oni su u kontaktu s epidemiolozima i nastavljaju samoizolaciju ovdje – kazao je Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske.

– Vrijeme je da budemo ozbiljni, da pamet uđe u glavu! Situacija se pogoršava, ali još je možemo kontrolirati. Vrijeme je da slušaju oni koji su u samoizolaciji, ako kontakte pitamo s kim su dalje bili u kontaktu, da ne štite nikoga i ne misle da će tako biti pametniji od nas. Apeliram na građane da nam se jave jer samo tako ćemo zaštititi njihove mame, tate, djedove, bake, a možda i žene i djecu. Drugi način ne postoji – poručio je dr. Karlo Kožul, iz ZJZ-a.

Oštar je bio i šef županijskog kriznog stožera Goran Ivanović.

– Ako nećete biti sami u izolaciji, onda ćemo vas mi staviti u izolaciju pa ćete biti pod našim nadzorom. Što se tiče onih koji bi sad odjednom išli k strini, nema toga! Ozbiljan je trenutak, počnimo se ozbiljno ponašati – poručio je Ivanović.

1/5

Komentara 94

DU
Deleted user
11:54 24.03.2020.

A glej njih petero na kupu bez ikakve potrebe.

SO
Sir Oliver
13:10 24.03.2020.

Svima im, petorica su na slici, opaliti po 8.000 kn zbog nedrzanja razmaka i nenosenja maski! Zasto bi oni bili iznad zakona? Stisli su se kao mali pilici!

DU
Deleted user
12:18 24.03.2020.

Ljudi se ugledali na HDZ-ovog župana žinića i njegovog sina. Ako oni ne moraju poštovati upute i mjere civilne zaštite, ne mora ni običan narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije