Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka o stipendijama

Prekinuta sjednica Gradskog vijeća: SDP i SDSS napustili vijećnicu

Ivan Penava
Goran Ferbežar/PIXSELL
15.10.2014.
u 15:55

Više nećemo stipendirati studente koji studiraju izvan Republike Hrvatske. Isto tako iznos stipendija biti će smanjen na po 500 kuna mjesečno, najavio je Ivan Penava

Današnja sjednica Gradskog vijeća Vukovara prekinuta je kod točke dnevnoga reda o novoj odluci o stipendijama. Prema toj odluci pravo na stipendije ostvarivali bi samo studenti koji studiraju na području Republike Hrvatske. Prekidu sjednice prethodilo je odbijanje amandmana klubova vijećnika SDP-a i SDSS-a koji su potom napustili vijećnicu, a poslije čega više nije bilo kvoruma neophodnoga za rad.

– Pomalo sam iznenađen ovakvim ponašanjem vijećnika i žao mi je jer je dosta točaka vezano za sam rad Grada, a i sam natječaj za stipendije je trebao biti raspisan u nekom doglednom roku. Nadam se da ćemo u petak tu točku riješiti i da ćemo nastaviti normalan rad Gradskog vijeća, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Igor Gavrić. Komentirajući zašto su odbijeni predloženi amandmani dogradonačelnik Marijan Pavliček rekao je da je to zato što smatraju da vukovarski studenti imaju dovoljan broj viših i visokih obrazovnih ustanova na području RH kao i da na taj način potiču razvoj cjelokupnog sustava jer će se stipendije trošiti na području Republike Hrvatske. Prethodno je novinarima gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pojasnio kako će se ubuduće dodjeljivati stipendije u Vukovaru.

– Više nećemo stipendirati studente koji studiraju izvan Republike Hrvatske. Isto tako iznos stipendija biti će smanjen na po 500 kuna mjesečno s čime želimo da što veći broj studenata dobije stipendiju. Gledat ćemo i da prednost imaju deficitarna zanimanja u gradu, rekao je Penava dodajući kako za sada ne znaju točan broj stipendija koje će biti osigurane za studente ali da očekuje da to bude kao i prošle godine. Podsjetio je i da dio stipendija se osigurava iz sredstava grada dok se dio pokriva kroz razne ugovore sa drugim gradovima, općinama ili županijama kao i gospodarskim subjektima. Proteklih nekoliko godina Vukovar je bio možda i jedini grad u Hrvatskoj gdje su svi studenti, koji su podnijeli zahtjev i čije prijave su udovoljavale traženim kriterijima, dobivali stipendije bez obzira gdje studirali.

>>Buran aktualni sat na Gradskom vijeću Vukovara

>>Do proljeća u Vukovaru s radom započinje pučka kuhinja

Komentara 25

VE
vedran80
09:29 16.10.2014.

SAMO ZA NEUPUĆENE I ONE KOJI GLEDAJU, A NE VIDE I SLUŠAJU, A NE ČUJU: Gospodin Željko Sabo je stipendije dao svim studentima. Dakle od prve godine pa nadalje. Svi koji su studirali znaju da je na prvoj i drugoj godini čistka studenata. Oni studenti koji fakultet ne završe gradu moraju vraćati stipendije. NEUPUĆENI AKO VAS ZANIMA GRAD DANAS POTRAŽUJE POLA STIPENDIJA NAZAD. Stipendije se ne daju svima. Gospodin Željko Sabo je samo dobio (namjerno ne pišem kupio) biračko tijelo.

DU
Deleted user
17:01 15.10.2014.

Kako to da je SDP suglasan u stavovima sa remetilackim faktorom. To ima svoj naziv,zar ne.

GE
genšer
15:01 16.10.2014.

pobuna je nastala SAMO i baš SAMO radi toga jer 90% djece SDP i SDSS "studira" u Srbiji...."pitam" se zašto hmmmm....Penava....................svaka čast...podrška iz međimurja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije