Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

‘Preispitajte odluku o prelasku na ljetno računanje vremena’

“Potpuno je jasno kako ove promjene vremena štete ljudskom organizmu i bioritmu i samim time dovoljan su razlog za preispitivanja ove odluke”, stoji u priopćenju Stranke umirovljenika.
28. ožujka 2016. u 19:45 7 komentara 1373 prikaza
pomicanje sata
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Stranka umirovljenika poslala je otvoreno pismo Vladi u kojem traži preispitivanje odluke o prelasku na ljetno računanje vremena, odnosno pomicanju kazaljki na satu.

Smatraju da se ta odluka donosi po inerciji, bez razmišljanja o njenoj korisnosti ili štetnosti i bez rasprave o mogućim drugim rješenjima. Tvrde kako ni Europska unija još nije promjenu vremena uvrstila u svoje direktive zbog nepostojanja jedinstvenog stajališta i jasnih pokazatelja o njezinoj opravdanosti.

“Potpuno je jasno kako ove promjene vremena štete ljudskom organizmu i bioritmu i samim time dovoljan su razlog za preispitivanja ove odluke”, stoji u priopćenju Stranke umirovljenika. 

>> Prilagođavamo li se teže proljetnom ili jesenskom pomicanju vremena? 

>> Dnevna svjetla nisu obvezna, ali se preporučuju

Franka Batelić
tužna vijest
Velika tuga u obitelji Franke Batelić: 'Otišla je sama, iznenada,u tišini...'
Aquaestil
PROMO
Preživjeli smo sve krize, stvorili međunarodni brend i proširili posao, a sada otvaramo nova radna mjesta
 • Zorgeme 9:

  Držim da je ovo mjenjanje vremena bezveze i da je to jedna od glupljih ljudskih odluka, naime, ako se nešto time želilo postići moglo se i na drugi način isto postići bez pomicanja kazaljki nazad - naprijed, a u stvari ... prikaži još! uvijek smo na istom, ehh.:P

 • Avatar Keep_calm
  Keep_calm:

  Pomicanje kazaljki na satu lijevo-desno bez ikakve svrhe i koristi: jedna od najvećih gluposti koju su Englezi uspjeli prodati svijetu!

 • Binga01:

  a kam se vama žuri spavajte do kada hoćete i idite spavati kada hoćete. Sasvim je svejedno koliko je sati. ☺