Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel Vladi:

‘Preispitajte odluku o prelasku na ljetno računanje vremena’

pomicanje sata
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
28.03.2016.
u 19:45

“Potpuno je jasno kako ove promjene vremena štete ljudskom organizmu i bioritmu i samim time dovoljan su razlog za preispitivanja ove odluke”, stoji u priopćenju Stranke umirovljenika.

Stranka umirovljenika poslala je otvoreno pismo Vladi u kojem traži preispitivanje odluke o prelasku na ljetno računanje vremena, odnosno pomicanju kazaljki na satu.

Smatraju da se ta odluka donosi po inerciji, bez razmišljanja o njenoj korisnosti ili štetnosti i bez rasprave o mogućim drugim rješenjima. Tvrde kako ni Europska unija još nije promjenu vremena uvrstila u svoje direktive zbog nepostojanja jedinstvenog stajališta i jasnih pokazatelja o njezinoj opravdanosti.

“Potpuno je jasno kako ove promjene vremena štete ljudskom organizmu i bioritmu i samim time dovoljan su razlog za preispitivanja ove odluke”, stoji u priopćenju Stranke umirovljenika. 

>> Prilagođavamo li se teže proljetnom ili jesenskom pomicanju vremena? 

>> Dnevna svjetla nisu obvezna, ali se preporučuju

Komentara 7

Z9
Zorgeme 9
20:49 28.03.2016.

Držim da je ovo mjenjanje vremena bezveze i da je to jedna od glupljih ljudskih odluka, naime, ako se nešto time želilo postići moglo se i na drugi način isto postići bez pomicanja kazaljki nazad - naprijed, a u stvari uvijek smo na istom, ehh.:P

Avatar Keep_calm
Keep_calm
22:23 28.03.2016.

Pomicanje kazaljki na satu lijevo-desno bez ikakve svrhe i koristi: jedna od najvećih gluposti koju su Englezi uspjeli prodati svijetu!

BI
Binga01
19:59 28.03.2016.

a kam se vama žuri spavajte do kada hoćete i idite spavati kada hoćete. Sasvim je svejedno koliko je sati. ☺

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije