Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Prehrambeni čarobnjak Milanović i vladin službeni skijaš Siniša Varga kliknuli su na prvi pogled

17.12.2014. u 14:24

Riječ je o dva politička brata blizanca, oba u velikoj milosti javne TV: Varga uzme državni novac za svoje skijanje, Milanović to proglasi krivom procjenom, a dnevnik HRT-a skriva vijest na zadnje mjesto

RTL TV je u nedjelju otkrila i u utorak zaključila aferu Varga. Afera je počela kad je na adresu RTL TV (srećom ne na HRT) stigla fotografija sa skijanja u Italiji na koje je ministar Siniša Varga otišao državnim automobilom i sa službenim vozačem.

Urednik i voditelj emisije „RTL danas“ Igor Bobić s dužnom je pažnjom popratio vijest koja bi, npr. u Danskoj, danima punila naslovnice novina i portala, a o televizijama da i ne govorimo. Lik i posljedice djela ministra Siniše Varge, neustrašivog vladinog službenog skijaša koji na skijanje odlazi službenim autom kojeg vozi službeni vozač – trebali su biti ovjekovječeni kao nezaboravan trenutak u životu naše društvene zajednice.

Da ne bude tako, pobrinula se HRT koja u sinoćnjem dnevniku objavljuje kraj afere Varga na zadnjem mjestu, rezerviranom za bezazlene senzacije, npr. tele s dvije glave i kojekakva čuda. Sa HRT-ova teleteksta vijest je potom odmah nestala, dok su je RTL TV i Nova TV držale na ekranu cijelu večer. HRT-ov plasman na zadnje mjesto nije potpuno nerazuman, jer nikad još nijedan hrvatski ministar ili predsjednik vlade nisu državi vratili njen novac. U vladinoj vijesti pedantno su nabrojene sve stavke iznosa koji je ministar uplatio: gorivo, cestarina, dnevnice za vozača i troškovi za smještaj vozača, ukupno 3.679, 76 kn (slovima: tri tisuće šesto sedamdeset devet kuna i sedamdeset šest lipa). Ovaj propali pokušaj kvantificiranja štete samo je još jednom pokazao da je Milanovićeva vlada i dalje u prekršaju, jer smatra da se nemoralni čin njenog ministra može ispraviti novcem. Zbog ono što je učinio ministar Siniša Varga trebao je odmah podnijeti neopozivu ostavku. Još nije prekasno, uz uvjet da predsjednik vlade to od njega zatraži.

>> Ministar Varga vratio 3.679,76 kuna u proračun za trošak skijanja

Komentara 17

DU
Deleted user
14:45 17.12.2014.

takvim postupcima ministri nam doslovce pljuju u lice, međusobno se štite i daju si podršku...narode probudi se

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
14:53 17.12.2014.

....znači platili smo... korištenje automobila, gorivo i cestarinu... smještaj za ministra... smještaj za vozača... smještaj za svitu.... hranu za ministra... hranu za vozača... hranu za svitu... dnevnice za ministra.... dnevnice za vozača... prekovremene nedjeljom za ministra... prekovremene nedjeljom za vozača... a ovo simbolično vraćanje sredstava... u proračun... bi trebalo riješti ovu i sve prethodne afere... i zašto je vratio troškove samo za vozača... zar ministar ima pravo ići na skijanje o javnom trošku...

OS
osica
15:04 17.12.2014.

Sjetite se ostavke ministrice z d r a v s t v a gđe dr. Stavljenić Rukavina (neka mi oprosti ako nisam dobro zapamtila prezime) . a li ministar z d r a v lj a , umjesto na "na " naše zdravlje i zdrasvstvo , troši proračunske kune na svoje zdravje." I da ga nije uhvatio onaj naš građanin (svaka mu čast) "ništa ne bi bilo od vraćanja kunica" . nema srama, nema ničega, glava gore, moral dole ......samo premijerova opaska o "lošoj procjeni", samo mi nije jasno čijoj .?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije