Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra nastavak

Pregovori u zdravstvu prekinuti jer se pojavio i Ivica Babić

Pregovori sindikata u zdravstvu s ministrom Ostojićem (1)
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
Autori: sh/VLM, pmž/VLM
30.09.2013.
u 12:04

– Nakon što je ministar 40-ak minuta pokušavao provjeriti i dati odgovor na ovo naše zakonsko pitanje, pregovori su prekinuti, a odgovor nam je obećao u srijedu ujutro kada se pregovori nastavljaju u Ministarstvu – rekla je Avberšek.

Nakon što su se na pregovorima sastali predstavnici SSZSS-a i Sindikata medicinskih sestara i tehničara s ministrom zdravlja, na sastanak je, iako su liječnici još uvijek u štrajku, pristigao i predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić.

Kako doznajemo, pregovori su prekinuti nakon što je predsjednica SSZSS-a Spomenka Avberšek zamolila ministra da provjeri može li po zakonu Ivica Babić prisustvovati pregovorima iako još uvijek nije prekinuo štrajk.

– Nakon što je ministar 40-ak minuta pokušavao provjeriti i dati odgovor na ovo naše zakonsko pitanje, pregovori su prekinuti, a odgovor nam je obećao u srijedu ujutro kada se pregovori nastavljaju u Ministarstvu – rekla je Avberšek.

Dodala je i da po njezinu mišljenju na kraj štrajku liječnika, koji sada nakon što su i sestre prekinule štrajk, uistinu prelazi sve granice, može stati jedino ministar zdravlja Rajko Ostojić i Vlada.

– Oni su ti koji su uvijek u ovakvim slučajevima prekidali takvu situaciju – istaknula je Avberšek.

Babić: Štrajk će od danas biti radikalniji

– Štrajk liječnika u bolnicama od danas će biti radikalniji. Liječnici više neće "izlaziti u susret" pacijentima nego će raditi kao nedjeljom – poručio je jučer šef Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić kojeg je Ministarstvo zdravlja prozvalo jer ne prekida štrajk iako su zakonski uvjeti za prekid ispunjeni. Babića optužuju da je više puta od početka štrajka mijenjao uvjete za njegov prekid.

– Nije točno da su ispunjeni uvjeti za prekid štrajka. Od početka govorimo isto, a to je da za prekid štrajka zahtijevamo potpisivanje kolektivnog ugovora. Ne možemo prekinuti štrajk i nastaviti pregovore jer ne možemo dopustiti da budemo izigrani – poručio je dr. Babić koji će danas opet za pregovarački stol. Ministarstvo zdravlja naglašava kako je tijekom pokušaja mirenja ministar Rajko Ostojić više puta rekao Babiću da se Ministarstvo načelno slaže s prijedlozima sindikata te da se članci koje on predlaže razmatraju u odnosu na važeći kolektivni ugovor.

>> Ministarstvo: Nejasno nam je zašto Babić i dalje ustraje na štrajku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije