Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNI PRIJELAZ Nova stradanja divljači na autocesti Zagreb – Split

Pregaženi medvjedica i njezino mladunče

30.11.2008.
u 10:07

Nažalost, nastavljaju se stradanja divljači na autocesti Zagreb – Split. Ovaj put, u subotu navečer oko 20 sati na 159. kilometru te autoceste, kod odmorišta Ličko Lešće, vozač autobusa što je prometovao na relaciji iz Splita prema Zagrebu, bio je zaprepašten kada je ugledao tri medvjeda kako hodaju po autocesti.

Nakon što je jedva izbjegao sudar s medvjedicom, nije uspio izbjeći i mladunče te ga je svom silinom udario i odbacio nekoliko desetaka metara.

U tom trenutku je iza autobusa naišlo osobno vozilo i udarilo u medvjedicu. Šokirani, i vozač i putnici sledili su se ugledavši još jedno mladunče kako trčkara oko poginule medvjedice i mladunčeta te zavija i bolno urliče.

Potom se preplašeni medvjedić dao u bijeg, no nemoćno se zalijetao u žičanu ogradu autoceste tražeći spas. Nakon upornih pokušaja probijanja ograde, životinja se počela penjati preko nje, što joj je iz trećeg pokušaja i uspjelo.

Od siline udarca vozila mladunče je potpuno rastrgano, dok je medvjedičino krzno neoštećeno. Šteta na autobusu i osobnom vozilu velika je, no, na sreću, nitko od putnika nije ozlijeđen.

Kako nam je rekao lovac LU-a “Ravna gora” iz Sinca Stjepan Brajković, u čijem se lovačkom području dogodilo stradanje divljači, ovo je već šesto ili sedmo stradanje medvjeda, što na željezničkoj pruzi, što na auto cesti, u posljednje vrijeme.

Prema nekim podacima, na autocesti koja prolazi Likom, ali i na željezničkoj pruzi, stradalo je već više od četrdesetak različitih divljih životinja, što je, po mišljenju ličkih lovaca, umanjilo lovni fond divljači.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije