Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska biskupska konferencija

Prefekt Kongregacije za nauk vjere u studenome u Zagrebu

Gerhard Ludwig Müller
Foto: DPA/PIXSELL
12.10.2016.
u 16:58

G. Ludwig Müller, jedan od najutjecajnijih vatikanskih kardinala, predsjedat će euharistijskim slavljem u zagrebačkoj katedrali

Hrvatski biskupi započeli su u utorak redovito jesensko zasjedanje na zagrebačkom Ksaveru, na kojemu su doznali da će ih u studenome, točno za mjesec dana, kao i cijelu Katoličku crkvu u Hrvatskoj, posjetiti prefekt Kongregacije za nauk vjere kardinal Gerhard Ludwig Müller, jedan od najutjecajnih vatikanskih kardinala. Premda javnost još ne zna sve detalje Müllerova posjeta, zna se da će u Hrvatskoj boraviti tri dana, od 8. do 10. studenoga, da će predsjedati euharistijskim slavljem u zagrebačkoj katedrali, na kojemu će biti svi hrvatski biskupi, koji će se tijekom Müllerova boravka u Zagrebu ponovno okupiti, ali ovaj put na izvanrednom zasjedanju, na kojemu će biti i prefekt Kongregacije za nauk vjere. Kardinal Müller će tijekom posjeta predstaviti i svoju knjigu „Razgovor o nadi“, koja je nedavno objavljena u nakladi Verbuma iz Splita, a u kojoj je Müller rekao da je kardinal Stepinac nedvojbeno svetac Katoličke crkve i pozvao na štovanje njegova groba u zagrebačkoj katedrali.

Inače, prije kardinala Müllera u Zagrebu je 2001. bio ondašnji prefekt Kongregacije za nauk vjere kardinal Joseph Ratzinger, kasnije papa Benedikt XVI., koji je došao na obilježavanje 20. obljetnice smrti kardinala Franje Šepera, koji je na čelu istoimene kongregacije bio od 1968. o 1981. Kardinal Müller će za boravka u Hrvatskoj biti na obilježavanju 35. obljetnice Šeperove smrti. Ratzinger je s hrvatskim biskupima razgovarao „o radu Kongregacije za nauk vjere, aktualnim teološkim zabludama u svijetu i ulozi biskupa u očuvanju ispravnosti nauka vjere“, kako je tada izvijestio Glas Koncila, a te će teme zacijelo biti aktualne i na susretu biskupa sa sadašnjim prefektom kardinalom Müllerom.     

>> Papa Franjo: Vjera nije neka super-snaga koja služi za rješavanje životnih problema

>> Bilo bi lijepo da Hrvatska i službeno postane prava katolička republika kad već papa nije katolik

Komentara 1

Avatar Oluja95
Oluja95
21:16 12.10.2016.

Vjera u Boga I hrvatska sloga! U ova teska vremena prevrata i obmana, samo uz snaznu vjeru, identitet i obitelj mozemo opstati. Danas je to bitnije no ikad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije