Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobično

Predstečajnu nagodbu zatražila i jedna neprofitna udruga

fina
Boris Ščitar / Pixsell
01.02.2013.
u 09:30

Dokumentaciju smo predali na vrijeme i objasnili smo da se borimo za više od 200 perspektivne djece iz cijelog Međimurja – kaže predsjednik Dean Panić.

U javnosti se već mjesecima govori o predstečajnim nagodbama i nabrajaju se imena tvrtki koje na taj način pokušavaju izbjeći propast. Nogometna škola Međimurje iz Čakovca vjerojatno je prva, a možda i jedina neprofitna udruga u Hrvatskoj koja je poslala prijedlog za nagodbu s vjerovnicima!

– Dokumentaciju smo predali na vrijeme i objasnili smo da se borimo za više od 200 perspektivne djece iz cijelog Međimurja. Borimo se da ne završe na ulici, prepušteni drogi i alkoholu – kaže predsjednik Dean Panić i dodaje da su doista jedina udruga u Hrvatskoj koja je Fini podnijela zahtjev za nagodbu kako bi izbjegla gašenje.

Učinili su to još u studenom prošle godine, da bi ovih dana dobili dopis da upotpune dokumentaciju. Na dan podnošenja zahtjeva dug udruge iznosio je oko 320.000 kuna. Među vjerovnicima su Učiteljski fakultet, čakovečko gradsko poduzeće Ekom, autobusni prijevoznici, Nogometni savez Međimurja i više fizičkih osoba. Najveći vjerovnik, kojemu je udruga dužna 35.200 kuna, već je pristao na nagodbu, pa bi udruga tijekom godine u ratama otplaćivala dug. Zakon o predstečajnoj nagodbi i financijskom poslovanju stupio je na snagu prošle godine. Nagodbeno vijeće iz Fine pozvalo je 24. siječnja Nogometnu školu da u roku od dvadeset dana dostavi izvješće o financijskom stanju i poslovanju, popis vjerovnika koji imaju pravo odvojenog namirenja te ovjerene sporazume o prihvaćanju plana financijskog restrukturiranja s vjerovnicima.

– Kad smo podnosili zahtjev za nagodbu, još nismo znali hoće li ga prihvatiti jer u zakonu nije bilo jasno navedeno pokriva li on i udruge. U međuvremenu je došlo tumačenja da udruga, bez obzira na to što je neprofitna, ima pravnu i poslovnu sposobnost – pojašnjavaju u Nogometnoj školi Međimurje, koja danas okuplja oko 250 djece u dobi od šest do 18 godina. Udruga ima i natjecateljske ekipe juniora i kadeta koje ostvaruju zapažene rezultate. Odlaze i na turnire u inozemstvo.

>>I vjerovnike natjerali da se bore za opstanak tvrtki

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije