Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga

Predsjednik Uprave Novog lista: Sadržaj prijave nije mi poznat

Novi list
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
26.03.2014.
u 20:52

Policija u riječkom Novom listu 
zbog kaznene 
prijave sindikata

Policija provodi istragu u riječkom Novom listu temeljem kaznene prijave koju je prije tri tjedna podnio Sindikat novinara u Novom listu i ja kao predstavnik radnika u Nadzornom odboru Novog lista, potvrdio je za Večernji list Damir Cupać, predstavnik radnika u Nadzornom odboru tog riječkog dnevnika.

Predmet istrage navodno je izvlačenje novca te sklapanje niza štetnih ugovora koje je potpisivala uprava Novog lista. Neslužbeno doznajemo da je istraga po nalogu Državnog odvjetništva započela prije desetak dana, kada je policija izuzela dokumentaciju. Sindikat tereti vlasnika Novog lista Alberta Faggiana koji je riječki dnevni list preuzeo 2011. godine nakon odlaska Roberta Ježića, predsjednika uprave Gordana Kneževića i člana uprave Slavena Žmaka.

Naime, ostale Faggianove tvrtke Novom listu duguju više od deset milijuna kuna. Novi list već je dulje u teškoj financijskoj situaciji, plaće kasne, a posljednja plaća kasni već tri tjedna. Pitanje je hoće li i biti isplaćena zbog problema s nelikvidnošću. Novinari i sindikalisti iz tog dnevnika, pak, javno su prozvali upravu da je lošim upravljanjem dovela novine u situaciju da se ne može isplatiti plaća i da nedostaje novca za repromaterijal. To bi, stoji u otvorenom pismu, moglo za posljedicu imati zaustavljanje rotacije, što se, napominju, nije dogodilo ni u ratnim vremenima.

Predsjedniku Uprave Gordanu Kneževiću sadržaj prijave nije poznat i drži da ga se nema za što teretiti. - Na temelju prijave sindikalne organizacije i člana NO policija je ušla u Novi list. Provjeravaju odnose unutar poduzeća vlasnika Alberta Faggiana - kratko je kazao Knežević.

Komentara 6

OS
osica
13:56 26.03.2014.

Svaka čast - a "pisali su tako krasno o nekima, da nije bilo ni za pročitati a de ne moraš juriti, na neko mjesto....

LO
lopti28
13:59 26.03.2014.

Ti "novinari" iz NL valjda skužili da će propasti pa kao idemo sad prijaviti ovog lika.Svi znamo za kriminal u NL a novinari su to tolerirali a sada kada im gori pod nogama kao pišu prijave.Providno.Sve u zatvor!!!

ST
stefj
16:10 26.03.2014.

Hm, Josipović ostaje bez dijela prihoda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije