Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predstavnice Udruge Vukovarski leptirići ukazuju na teškoće u radu

Želimo osvijestiti sve, pogotovo istok Hrvatske, da postoje i djeca s poteškoćama u razvoju, poručuju iz udruge.
26. kolovoza 2014. u 13:34 0 komentara 400 prikaza
lept
Foto: Branimir Bradarić

Udruga Vukovarski leptirići, koja okuplja djecu sa teškoćama u razvoju, okuplja 70-ak djece ali je njen dalji opstanak pod velikim znakom pitanja. Rečeno je to na današnjem razgovoru predstavnika udruge sa gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom. Tijekom razgovora predstavnici udruge istaknuli su da se Udruga financira putem donacija i humanitarnih akcija te da očekuju neko sustavno rješenje i pomoć države, odnosno, nadležnih ministarstava koja nemaju sluha za ovu marginaliziranu skupinu.

- Tri godine pišemo dopise raznim institucijama, ali za sada bez konkretne potpore i podrške. Djeca nam nisu uključena u vrtić niti školu, a imaju pravo na to kao i svi ostali njihovi vršnjaci. Želimo osvijestiti sve, pogotovo istok Hrvatske, da postoje i djeca s poteškoćama u razvoju. Mi, roditelji, uložit ćemo sve svoje napore u bolje sutra svoje djece, istaknuli su predstavnice Vukovarskih leptirića.

One su gradonačelniku izrazile i težnju da se krene u ostvarenje projekta za poboljšanje kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju, a što se, kao kažu, može postići isključivo kvalitetnom rehabilitacijom koja dovodi do lakšeg uključivanja djece u vrtiće i škole. Između ostaloga spomenuta je i potreba rješavanja prostora za rad udruge kao i da žele djeci pružiti kvalitetne i nove terapije koje se uvelike u svijetu primjenjuju dok su većini roditelja kod nas iz financijskih razloga nedostupne. Pomoći rad udruge Vukovarski leptirići može se uplatiti na račun Udruge: HYPO ALPE ADRIA BANK d.d., HR62 2500 0091 1013 6361 9.

>> U samo tri dana prikupili 100.000 kuna za udrugu 'Vukovarski leptirići'

Marina Tucaković
Izgubila je borbu
U 68. godini života u Beogradu je preminula Marina Tucaković, autorica nekih od najvećih hitova
SPAR i INTERSPAR
Kupujmo domaće
Kako uopće prepoznati je li domaće zbilja domaće, te zašto uopće kupovati domaće proizvode? Donosimo odgovore na pitanja
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.