Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PJESME PODRAVINE I PODRAVLJA 2014.

Predstavljen program festivala u Pitomači

pitomača
26.04.2014.
u 18:39

Svoje su radove na natječaj ove godine poslali mnogi eminentni autori

Na konferenciji za novinare u rodnoj kući književnika Petra Preradovića predstavljeni su program 22. glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja, te Dana pjesme, kruha i vina – Dana općine Pitomača 2014. Zamjenik virovitičko-podravskog župana Zdravko Dijaković kazao je da Virovitičko-podravska županija godinama daje potporu festivalu u Pitomači prepoznajući tako njegov veliki značaj za cijeli kraj.

- Skladbe izvedene na Pjesmama Podravine i Podravlja promiču prostor na kojem se susreću kaj i što, tamburica i violina, a dio toga je upravo Virovitičko-podravska županija- istaknuo je Dijaković te nastavio. U dvije večeri koje će se održati 13. i 14. lipnja ove godine predstavljene će biti 44 skladbe. Direktor festivala Rajko Stilinović izuzetno je zadovoljan ovogodišnjim pjesmama koje su uspjele svojom kvalitetom podići festival stepenicu više.

- Svoje su radove na natječaj ove godine poslali mnogi eminentni autori, a želio bih istaknuti i nastup Ladarica. Upravo to želimo objediniti na našem festivalu – nit tradicijske arhaične glazbe koja seže sve do suvremenih izričaja – kaže Stilinović.

Na Večeri Podravine, 13. lipnja bit će izvedena 21 skladba autora Zorana Mišolongin, Jerryja Grchevića, Drage Peceka, Tomislava Tišljara, Dražena Žanka, Vladimira Smiljanića, Đurđe Habel i drugih, a izvođači će biti Džentlmeni, Zlatne strune, Od srca do srca, Ksenija Erker, Mjesečina, Mladen Kos, Cure iz centra, Ivica Pepelko, Franjo Barić itd. Večer Podravlja donosi  14. lipnja 22 nove pjesme u izvođenju Žige, Mladena Medaka, Kostadinke Velkovske, Ladarica, Cecelije, Borisa Ćire Gašparca, Štefa Jeršeka, Blanke Došen, Šokaca, Podravskih mužikaša, Željka Witovskog i drugih, a autori su među ostalim  Dubravko Češnjak, Toni Eterović, Siniša Leopold, Rajko Suhadolčan, Željan Klašterka, Rajko Stilinović, Antonija Šola, Davor Magušić, Stjepan Rudinski, Goran Ivanović Lac, Marinko Barčan  i drugi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije